Anul trecut am folosit pentru prima dată oțetul în grădină. Acum toți vecinii fac la fel!

Pentru nimeni nu este secret că plante se îmbolnăvesc la fel ca oamenii. Iar cei bolnavi trebuie tratați. Astăzi, vă vom spune despre un medicament minune care nu poluează mediul înconjurător și nu are efecte negative asupra organismului uman. Acest medicament este oțetul. Puteți renunța la produsele chimice din comerț în favoarea oțetului!

1. Lupta împotriva buruienilor

Oțetul alb este un erbicid natural. Turnați oțet într-un pulverizator și stropiți buruienile. Veți scăpa foarte repede de ele.

2. Lupta cu infecțiile fungice

Dacă plantele au fost afectate de ciuperci, puteți să le tratați cu soluție de oțet, deoarece este un fungicid natural. Amestecați două lingurițe de oțet cu infuzie de mușețel. Pulverizați amestecul de temperatura camerei pe plantele bolnave.

3. Soluționarea problemei ce ține de aciditatea solului

Dacă solul nu este suficient de acid din cauza durității apei, puteți ameliora situația cu ajutorul oțetului. Trebuie doar să udați suprafața necesară cu soluție de oțet – 50 ml de oțet la fiecare litru de apă.

4. Curățarea ghivecelor de lut

În procesul de utilizare a ghivecelor de lut, acestea au tendința de a absorbi mineralele, calciul și alte substanțe. Drept urmare ele își pierd luciul și nu mai pot fi folosite. Pentru a soluționa această problemă, înmuiați ghivecele în soluție de apă și oțet (în raport de 50:50) aproximativ pentru o oră. După care ele vor fi ca noi!

5. Curățarea uneltelor de grădină

Uneltele pentru grădină deseori se murdăresc sau ruginesc. Dacă doriți să le redați aspectul inițial, înmuiați-le în oțet sau pulverizați oțet pe ele și frecați-le cu o lavetă. Astfel veți putea îndepărta orice pete și murdării. Mai mult, ele nu vor fi dezinfectate.

6. Menținerea de lungă durată a florilor din vază

Dacă ați tăiat câteva flori din grădină și le-ați adus în casă, acestea nu vă vor bucura privirea prea mult timp. Dar încercați să le puneți în apă (până la jumătatea vazei), o linguriță de zahăr și o lingură de oțet. În această soluție florile vor rezista mai mult timp.

7. Îndepărtarea de plante a animalelor domestice și sălbatice 

Nu mai există necesitatea de a păzi plantele de animale. Această metodă simplă le va îndepărta de ele. Luați o bucată de pânză și înmuiați-o în oțet. Înfășurați-o pe un băț și puneți-o în pământ în imediata apropiere a plantei pe care doriți să o protejați de animale. Repetați acest proces la fiecare șase zile și în curând animalele nu se vor mai apropia de plante.

8. Protejarea copacilor de muște și țânțari

Dacă ați obosit de țânțarii care au apărut în jurul pomilor, puteți scăpa de ei cu ajutorul oțetului. Amestecați într-un recipient de plastic 250 ml de apă, 125 de oțet și 100 de zahăr. Acoperiți-l cu o folie alimentară și dați niște găuri mici în ea. Puneți această capcană alături de pom și țânțarii vor dispărea.

9. Îndepărtarea insectelor

Dacă creșteți diferite plante în ghivece, atunci peste un timp veți realiza că au devenit un cuib pentru păianjeni sau un mușuroi de furnici. Veți evita aceste momente neplăcute dacă veți șterge ghiveciul cu o lavetă înmuiată în oțet. Repetați această procedură o dată la trei zile. Paraziții vor dispărea, iar plantelor vor crește excelent!