Angelica: are 80 de ani, dar nu seamănă aproape deloc cu Angelica de odinioară

Michèle Mercier este o cunoscută actriță franceză de film, devenită celebră după ce a interpretat-o pe Angelica, într-o serie de filme care au purtat numele personajului principal. Cu toate că s-a luptat foarte mult pentru a obține acest rol, personajul pe care l-a interpretat și-a pus amprenta pe întreaga ei viață, împiedicând-o să își găsească fericirea.

Michèle Mercier, pe numele ei real Jocelyne Yvonne Renèe Mercier, s-a născut la Nisa, pe 1 ianuarie 1939. Anul acesta a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani.

Este una dintre cele mai apreciate actrițe din cinematografia franceză.

Rolul care i-a marcat întreaga existență a fost cel al Angelicăi. După ce s-a bucurat de succes în lumea filmului, actrița a fost curtată de o mulțime de bărbați și asta și datorită frumuseții sale.

A primit acest rol în anul 1964.

Deși acest rol i-a permis să devină celebră, acesta i-a cam afectat cariera.

După acest film i-a fost destul de dificil să obțină noi roluri.

La moment actriță se bucură de viață pe Coasta de Azur.

Este invitată, în fiecare an, la celebrul Festival de Film de la Cannes.

Anul 2016 a fost un an mai dificil pentru Michel Mercier deoarece a aflat o veste tristă despre starea sa.

Dar, fiind o femeie puternică, încearcă să lupte.

Michèle Mercier, născută Jocelyne Yvonne Renée Mercier, este o actriță franceză de film. La început a vrut să devină dansatoare dar părinții, fiind destul de săraci, nu și-au putut permite să-i plătească studiile de balet. De aceea a început a-și câștigă proprii bani lucrând împreună cu tatăl ei.