Amoniac pentru cultivarea răsadurilor de ardei gras – secretul magic al soacrei mele!

Astăzi, echipa noastră vă propune un îngrășământ unic pentru cultivarea răsadurilor de ardei gras. Această metodă mi-a dezvăluit-o soacra mea care a avut dintotdeauna cea mai frumoasă și bogată recoltă de ardei gras.

Unul dintre cele mai bune îngrășăminte pentru răsadurile de ardei gras este amoniacul. Acesta este alcătuit dintr-o legătură de azot pe care planta o asimilează foarte ușor.

Amoniacul contribuie la creșterea unei tulpini rezistente ceea ce este foarte important pentru o recoltă bogată. De asemenea, amoniacul stimulează creșterea frunzelor și completează lipsa de azot.

Acest îngrășământ pentru răsadurile de ardei gras se aplică după 10 zile de la udarea prin sistemul de picurare. Aveți nevoie de 1 litru de apă și 1 linguriță de amoniac. Diluați în apă amoniacul. Soluția obținută este potrivită pentru a uda solul umed al plantelor.

Îngrășământul se aplică a doua oară atunci când se plantează în sol, afară. Turnați 10 litri de apă într-un vas și apoi adăugați 10 ml de amoniac. Amestecați bine. Soluția obținută se toarnă în șanțul pregătit pentru plantarea ardeilor grași.

După care se presoară puțin sol uscat și se plantează răsadul. Acest îngrășământ atât va fortifica planta, cât și o va proteja de dăunători.