Amidon, 3 șervețele și… După o oră vei avea pe masă o adevărată capodoperă! O idee superbă de Paști.

A rămas foarte puțin timp până la minunata sărbătoare a Învierii Domnului, iar gospodinele încep deja să se gândească la masa de sărbătoare și la celelalte pregătiri.

Nu demult o prietenă de-a mea pasionată de bricolaje mi-a spus despre o metodă extraordinară de a decora ouăle. Dacă sunteți plictisită de boia și vreți ceva nou și interesant, vă recomandăm această tehnică extrem de originală.

Decorarea ouălor prin decupaj

Ouăle decorate sunt un simbol important al principalei sărbători creștine. De-a lungul timpului s-au născocit multe tehnici de a decora ouăle: vopsire, pictură, tot felul de imitații etc. Redacția noastră vă prezintă o soluție foarte neobișnuită, dar destul de simplă: decupajul.

Dacă ouăle decorate astfel vor fi consumate, atunci vă recomandăm să le fierbeți înainte de a începe lucrul. De asemenea ar fi indicat să alegeți ouă de culoare albă, ele se decorează mai ușor.

Veți avea nevoie de:

  • ouă fierte (albe)
  • 2 lingurițe de amidon
  • apă
  • periuță
  • șervețele pentru decupaj
  • coloranți alimentari (auriu, argintiu)

Instrucțiuni

1. Alegeți șervețele cu imprimeu mărunt. Folosiți doar stratul pe care este nemijlocit imprimeul și tăiați-l pe contur.

2. Așezați imaginea pe ou și udați-o ușor cu ajutorul periuței. Străduiți-vă ca toate marginile șervețelului să se așeze perfect pe suprafața oului.

3. Acum e momentul să pregătiți pasta din amidon. Eu am folosit amidon de porumb, dar puteți folosi și de cartofi.

Dizolvați puțin amidon în 50 ml de apă și puneți amestecul pe foc mic pentru un minut, amestecând ușor cu lingurița.

Aplicați pasta pe suprafața ouălor decorate anterior. De fapt în loc de pastă de amidon puteți folosi albuș bătut.

4. Lăsați ouăle să se usuce timp de 10-15 minute, apoi acoperiți-le cu un strat decorativ: adăugați în pasta obținută anterior puțin colorant alimentar.

5. Iată ce frumusețe puteți obține!

Decupajul reprezintă o posibilitate excelentă de a investi timp în ceva frumos, valoros și original. În plus asta e un mijloc superb de a economisi bani, căci tehnica decupajului vă va prinde foarte bine și pe viitor.

Învierea Domnului este o sărbătoare cu o semnificație extraordinar de frumoasă și importantă pentru omenire, iar pentru fiecare dintre noi este și o ocazie excelentă pentru a ne revedea familia și pe toți oamenii dragi.

Vă dorim să trăiți din plin această sărbătoare și să vă bucurați de ea alături de rude și prieteni! Recomandați-le și lor această tehnică superbă de decorație a ouălor de Paști.