Amenajarea unei bucătării de 6 metri pătrați. Pur și simplu m-am îndrăgostit de ea!

Niște tineri însurăței au curățat pereții de vechiul tapet și nu știau ce să facă mai departe. Ei vroiau o bucătărie în adevăratul sens al cuvântului: să aibă zone multifuncționale, să fie dotată cu dispozitive de bucătărie și să fie spațiu pentru a savura cafeaua. Oare e posibil? Este foarte bine când 6 m² are masa din sufragerie sau canapeaua sau șifonierul, însă dacă este suprafața bucătăriei, atunci nu vom fi atât de încântați. Pentru designeri nu este o problemă lipsa de spațiu, ba din contra, ei pot să-și etaleze creativitatea și ingeniozitatea.

Unul dintre designeri a considerat că o bucătărie de 6 m² poate fi dotată cu de toate și poate avea un design nemaipomenit!

Pentru tinerii la început de cale este importantă dragostea, de aceea sursa de inspirație a fost orașul Veneția. Bucătăria noastră mică ne va aduce aminte de o mică cafenea cu o priveliște tradițional venețiană. Pereții au fost îmbrăcați în frescă. Canalul de apă se vede până la capătul străzii și reflectă clădirile vechi, iar deasupra lui se află un pod neobișnuit. Se spune că tinerii care se sărută sub el vor fi fericiți până la adânci bătrâneți. Acest pod îi va întâlni în fiecare dimineața pe tinerii noștri. În timpul fiecărui dejun și cine ei vor putea admira în același timp peisajul venețian și peisajul real din propriul oraș.

Zona de sufragerie este amplasată pe un pervaz larg care înlocuiește masa de bucătărie.

Oglinzile de pe părțile laterale ale ferestrelor reflectă lumina zilei și măresc vizual foarte mult camera. Pe pereții din jurul ferestrei a fost aplicată o imitație de cărămizi. Deasupra mesei-pervaz au fost agățate felinare originale, iar în interior sunt becuri decorative Edisson. Jaluzelele romane de culoare deschisă pot fi coborâte la necesitate. Scaunele sunt mai înalte decât cele obișnuite, dar mai joase decât cele de bar, partea de sus este din piele bej. Ceilalți doi pereți au fost îmbrăcați cu dulapuri și alte dispozitive. Culoarea albă a dulapurilor subliniază formele vaporoase și nu încarcă interiorul. Zona de lucru constituie un blat alb de piatră care nu se teme de zgârieturi. Pereții au fost îmbrăcați cu faianță în stil marocan. Deasupra sunt montate dulapuri pentru toate ustensilele de bucătărie. Drept elemente de decor sunt folosite cele care se întâlnesc în cafenelele venețiene.

Scopul acestui designer a fost să demonstreze că o bucătărie de 6 m² poate arăta largă dacă sunt alese corect materialele. Culoarea de bază este cea albă, pentru a nu părea monotonă s-au folosit diferite texturi: plafon din lambriuri de lemn, pereți din cărămizi, frescă. Toate acestea măresc vizual suprafața bucătăriei.

Pentru a crea o atmosferă mai confortabilă au fost folosite materiale în stil retro. Aspectul de epocă este mereu modern, de aceea în noua bucătărie pardoseala este din gresie alb-negru. Se creează impresia că ea a fost roasă de nenumărați musafiri care au fost în această bucătărie.

Florile adaugă o notă de romantism clasic bucătăriei.

Suntem siguri că v-ați îndrăgostit de această bucătărie și v-ați dori să savurați o ceașcă de cafea sub podul venețian.