Amenajarea bucătăriilor mici: 45 de soluții minunate

Fiecare gospodină adevărată visează la o bucătărie frumoasă, confortabilă și funcțională. În acest articol vă propunem câteva idei de design modern pentru o bucătărie mică.

Abordarea corectă și profesională a designului unei bucătării mici va include, în mod obligatoriu, frigiderul, aragazul și o masă de bar.

Designul unei bucătării mici joacă un rol foarte important pentru persoanele care petrec mai mult timp aici. În amenajarea unei bucătării de dimensiuni reduse este foarte important să se utilizeze toate spațiile existente și, în același timp, să obțineți o bucătărie primitoare și funcțională.

Atunci când vă proiectați bucătăria, trebuie să respectați regula triunghiului: aragazul, chiuveta și frigiderul trebuie să fie amplasate aproape  unul de altul.

Alegerea mobilierului este, la fel, foarte importantă; acesta trebuie să fie unul laconic și compact și să conțină toate elementele necesare. Este de dorit ca mobilierul să ascundă toate aparatele, precum cuptorul cu microunde etc.

Înainte de a trece la proiectarea bucătăriei, trebuie să alegeți stilul acesteia.

Puteți alege minimalismul sau hi-tech. Pentru astfel de stiluri sunt caracteristice: laconismul, simplitatea și foarte puțin decor.

Bucătăria în stil minimalist ar trebui să aibă un finisaj simplu și un minim de textile. Puteți opta pentru tavane extensibile, pentru podea alegeți gresie simplă, fără ornamente, iar pereții pot fi acoperiți cu faianță sau vopsiți în nuanțe neutre.

Stilul high-tech presupune prezența plasticului, a sticlei și a metalului în interior, aparate electrocasnice ultra-moderne, suprafețe lucioase și o geometrie strictă. Mobilierul trebuie să aibă linii bine definite și fațade netede. În majoritatea cazurilor astfel de mobilier se realizează la comandă.

Puteți alege și stilul clasic care ar putea mări vizual și înfrumuseța spațiul bucătăriei datorită nuanțelor calde cu accente aurii: caramel, bej, vanilie, fildeș, cremă. Culorile alb, albastru și roz sunt mult mai puțin frecvente.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

34.

35.

36.

37.

38.

39.

40.

41.

42.

43.

44.

45.