Am vorbit cu o femeie de 70 de ani care nu avea copii din propria inițiativă. Am aflat dacă regretă. 

Am stat la coadă la spital. Am vorbit cu o femeie destul de interesantă. Acum are 70 de ani. Femeia arăta bine și îngrijită, deloc ca o femeie bătrână. Ea a decis conștient să facă o carieră de succes și să trăiască la maxim pentru ea însăși. Prima dată s-a căsătorit la 20 de ani.

Soțul ei până la 30 de ani nu a ridicat întrebarea despre copii. Apoi, când a început o discuție despre copii, ea a divorțat de el. Galina, așa se numea această femeie, a reușit să-și construiască o carieră, să călătorească prin întreaga lume, să se îmbrace doar în buticuri din Franța.

Când avea 60 de ani, cel de-al doilea soț a plecat. Iar Galina a rămas singură. Acum merge la un club de canto și dans, iar recent a început să meargă la sport, să se ocupe cu mersul finlandez. Își monitorizează activ starea de sănătate.

Am întrebat-o:

– Dar acum, nu regretați că nu ați născut un copil? Acum nu ați fi singură la bătrânețe.

– Știi, dragă, nu. Nu regret. Știi de ce ? Pentru că toate prietenele mele sunt mame și au copii. Și știi ce? Acum ele sunt singure. Dar, spre deosebire de ele, măcar pot plăti pentru mine. La fel, pot plăti și persoanei care îmi va aduce produsele necesare și un pahar cu apă atunci când voi fi bolnavă. Dar iată că proprii copii ale prietenelor mele nu au și nu vor avea grijă de ele.

Sunteți de acord cu Galina? Credeți că situați prietenelor eroinei noastre este comună pentru majoritatea cazurilor?