Am întâlnit o doamnă fără adăpost în parc și când m-am uitat îndeaproape, am văzut-o pe soacra mea!

Michael trăiește fericit într-o a doua căsătorie. A reușit să creeze o familie și să-și vindece sufletul rănit datorită soției sale Anna. Ea era exact opusul primei sale soții. Raisa (prima soție) a fost o femeie frivolă. La început, totul părea să fie în ordine. Michael pleca în călătorii de afaceri la fiecare două luni. Se întorcea într-o săptămână și, uneori, două. Raisei părea să nu-i placă asta, dar nu spunea nimic.

Vecinii au început să discute despre purtarea urâtă a Raisei, însă Michael nu le-a acordat atenție până când prietenul său a împărtășit secretul cu el: Odată a decis să cheme o femeie frivolă acasă. Ea a acceptat să vină pentru niște bănuți, dar Andrei (prietenul) nu și-a putut imagina că va veni Raisa. Era practic dezgolită, doar cu un palton. Aproape că a leșinat când l-a văzut pe Andrei și a căzut în genunchi, pentru a nu-i spune nimic lui Michael. Ea a promis că își va lăsa ”ocupația”. Andrei a crezut-o pe ea și a tăcut până când a văzut-o pe stradă în același palton. Apoi a venit la Michael și i-a povestit totul.

Bărbatul era în stare de șoc. Soția care și-a jurat iubirea și aștepta un copil s-a dovedit că este frivolă. Drept urmare, s-a dovedit că și copilul nu era de la el. După aceasta, el nu a mai putut sta în casa ei și s-a mutat într-un apartament închiriat. Îi părea rău doar de soacra, pe care Raisa o jignea constant.

Michael a cunoscut-o curând pe Anna și și-a luat propriul apartament. El a încetat să călătorească pentru a fi mereu cu ea. Un an mai târziu, au avut un copil.

Odată Michael se întorcea acasă și mașină s-a stricat în drum. A parcat automobilul într-o curte vecină și a mers spre casă prin parc. O femeie în vârstă stătea pe o bancă. S-a apropiat de ea să-i dea niște monede și a fost stupefiat. Era fosta sa soacră. Femeia a spus că după divorț, Raisa a ieșit complet din fire și că în fiecare zi aducea bărbați, apoi a îndesit-o și cu păhărelul.

Nu avea Raisa timp și chef să îngrijească o bătrână bolnavă, așa că bătrâna a petrecut zile întregi în foame. Într-o bună zi, soacra a decis să meargă după pâine, iar când s-a întors, nimeni nu a deschis ușa. Raisa și-a dat afară mama sa și i-a cerut să nu se mai întoarcă. Femeia locuia în parc de mai bine de o săptămână.

Lui Michael i sa făcut milă de bătrâna soacră și el a adus-o acasă. După ce au discutat totul cu Anna, ei au decis s-o adăpostească pe bătrână în casa lor. Femeia a plâns de fericire când a auzit vestea. S-a creat o familie numeroasă. Copilul lui Anna și a lui Michael a devenit nepotul unei femei bătrâne, la care ea a visat mereu.

Ce poveste tristă, dar cu final fericit. Ce părere aveți, dragi cititori, despre acestă poveste?