Am instalat la bucătărie chiuveta lângă geam. Acum regretăm!

Când am planificat bucătăria în casa noastră, opțiunea de a pune o chiuvetă la fereastră ni s-a părut foarte tentantă. E plăcut când speli vasele sau să gătești micul dejun, în timp ce privești trandafirii din grădină, norii din cer, soarele. Buna dispoziție este garantată. Am făcut exact așa: am instalat o chiuvetă la fereastră.

Care dezavantaje s-au descoperit după ceva timp?

În primul și în principalul rând: stropii de apă mereu zboară spre geam…trebuie să-l spălați foarte des. Dar iată că spălarea geamului, care se află în spatele unui spațiu de lucru al bucătăriei destul de larg, este o mare problemă. Este greu să-l ajungi fără o scăriță. Cu mare greu, dar este posibil să speli doar partea de jos a geamului, dar partea de sus este practic inaccesibilă, chiar dacă stai pe un scaun.

Al doilea dezavantaj: întrucât locul de sub fereastră este ocupat de blatul de lucru al bucătăriei, cu o chiuvetă încorporată, am transformat a doua fereastră într-o ușă vitrată cu acces la terasă. A trebuit să așezăm masa lângă perete. Prin urmare, în serile de iarnă, când luăm cina, prânzul sau micul dejun în casă, suntem lipsiți de plăcerea de a privi natura prin geam.

Această parte din bucătărie are rol de sufragerie, care se află vizavi de blat cu chiuveta incorporată sub fereastră. În spatele lor puteți vedea ușa spre grădină. Masa este alături de perete, așa că, în principiu, nu este nimic de admirat decât chipul altui membru al familiei.

Un al treilea dezavantaj: este incomod să deschizi un geam pentru ventilație. Trebuie să stăm pe vârful degetelor, ca să ajungem la mâner, pentru că și pervazul și blatul de lucru al bucătăriei este prea lat. Ca să nu ne chinuim de fiecare dată, geamul vertical este întotdeauna deschis, indiferent de ora zilei sau de timpul de afară.

În general, dacă am fi planificat astăzi o bucătărie, am fi așezat-o de-a lungul unui perete unde nu există geamuri. Dar zona de luat masa ar fi fost transformată cu siguranță într-un loc confortabil, unde, la o ceașcă de ceai, în orice moment al anului, în orice vreme, chiar și în ploaie, vânt sau zăpadă, am fi putut să urmărim păsările noastre iubite, care ciripesc cu glasuri răsunătoare, ciugulesc semințe și fructe. Doar pisicile noastre sunt încântate, deoarece au accesul liber în curte.

Ce părere aveți despre această decizie? Ați dori să aveți o chiuvetă la geam? Așteptăm comentariile cu drag.