Am ieșit din curte și deodată am văzut…

Într-o zi când ieșeam cu mașina din curtea blocului, am văzut această imagine: în calea mea venea un tânăr cu un braț mare de trandafiri roșii. Necunoscutul se grăbea în direcția stației de așteptare a transportului public, dar nu a reușit să se urce…

Autobuzul și-a închis ușile și s-a grăbit să plece. Tânărul s-a oprit pentru o secundă, după care a început să caute cu privirea în toate părțile un mijloc de transport alternativ.

Mi s-a făcut milă de acest tânăr, dar mi-am amintit și de așa-zisa karma. Am zis: Ei bine îl voi ajuta pe acest tânăr! L-am dus până la destinație. S-a dovedit, că locul unde trebuia să ajungă nu era foarte departe, doar peste câteva stații.

M-am întors acasă, am mâncat, m-am culcat de canapea și am uitat despre această aventură. Într-o bună zi, tocmai peste câteva luni, am fost telefonat.

– Bună. Am vrut să vă spun că așteptăm o fetiță. Am dori să botezați fetița noastră. Sunteți de acord?

– Probabil ați greșit numărul.

– Nu. Vă amintiți tipul cu un braț de trandafiri pe care l-ați ajutat?

– Da…

– Eu sunt. Atunci ne-am împăcat cu iubita mea. S-a dovedit că era însărcinată și fiind supărată pe mine nu mi-a spus acest lucru. Mergea să facă avort… Iar dvs ați salvat copilul!

Tânărul a memorizat numărul mașinii mele. După aceasta, prin intermediul unor prieteni din poliție mi-a aflat numărul de telefon și a decis să-mi mulțumească.

Uite așa a vrut viața! Mi-a oferit deodată și cel mai bun prieten, dar și o minune mică cu ochi căprui – fina mea. Acum sunt mândru că nu am trecut pe alături în acea zi.

Nu ratați darurile destinului!

Va plăcut această povestioară? Așteptăm comentariile dvs!