Am găsit în pădure niște hribi, dar în loc să îi gătim, am făcut asta

Ciupercile sunt un ingredient important pentru multe feluri delicioase și neobișnuite de mâncare. Adesea le cumpărăm sau le culegem din pădure. Aceasta din urmă este o activitate plăcută, dar mult mai convenabil este atunci când poți să-ți crești ciupercile în propria grădină, la țară, sau chiar în casă.

Vrei să crești hribi chiar pe pervazul tău? Redacția noastră îți va spune cum poți face acest lucru.

Cultivarea hribilor

1. Culesul ciupercilor

Primul pas în cultivarea ciupercilor va fi culesul lor din pădure. Această activitatea trebuie realizată cu maximă responsabilitate pentru a alege cei mai buni hribi. Vei avea nevoie de 2-3 hribi, care trebuie să fie mari, maturi și curați. Cel mai bine ar fi ca hribul să aibă o pălărie mare și suculentă, care să conțină mulți spori pentru reproducere.

2. Pregătirea ciupercilor

După ce ai adus ciupercile acasă, este nevoie să le speli bine și să tai în bucăți nu prea mari. Apoi aceste bucăți trebuie mărunțite bine, cel mai bine cu ajutorul mașinii de tocat carne, însă e posibil să le tai foarte mărunt folosind un cuțit de bucătărie bine ascuțit. Pentru această procedură vei folosi doar pălăriile ciupercilor, în care se găsesc sporii.

3. Înmuierea ciupercilor

Urmează să pregătești un amestec pentru însămânțare. Pentru aceasta vei avea nevoie de apă și drojdii. În acest caz, pentru 2-3 ciuperci medii vei avea nevoie de 50 g de drojdii și 4 litri de apă.

În mediul natural, ciupercile se înmulțesc datorită animalelor sălbatice care le mănâncă. În mediul agresiv, care se formează în stomacul animalelor, sporii se activează. E necesar să creezi același mediu, pentru a activa sporii. Iată de ce va fi nevoie să folosești drojdiile.

Într-un vas nu prea mare pune ciupercile mărunțite la înmuiat. Pentru aceasta este indicat să folosești apă de ploaie sau din fântână, în nici un caz apă îmbuteliată. Apoi adaugă drojdiile, amestecă bine totul și pune vasul într-un loc întunecat și cald, lăsându-l pentru 1,5-2 săptămâni.

4. Pregătirea pentru însămânțare

Peste 2 săptămâni ia această compoziție și amestecă-o bine. Vei avea nevoie de 200 ml de această compoziție. Toarnă 2 litri de apă peste ea și amestecă din nou. Compoziția este gata pentru a fi însămânțată!

5. Semănarea ciupercilor

Pentru ca hribii să crească, ei au nevoie de o simbioză (o legătură puternică cu o altă plantă). Motiv pentru care cel mai bine ar fi să fie cultivate într-un ghiveci cu plantele de cameră. Din spusele cultivatorilor experimentați de ciuperci, cea mai bună simbioză se obține între hribi și crini, dar poți experimenta și cu alte plante.

Pentru a semăna ciupercile, pur și simplu, e nevoie să uzi plantele de cameră cu amestecul pe care l-ai pregătit anterior. Trebuie să uzi din belșug pentru ca în sol să nimerească cât mai mulți spori de ciuperci, din care se vor dezvolta miceliile. Deci, însămânțarea a avut loc, acum tot ceea ce trebuie să faci este să aștepți cu răbdare rezultatul.

Acum știi cum poți cultiva ciuperci acasă la tine, mai exact pe pervazul ferestrei. După cum ai putut vedea, acest lucru nu necesită prea mult timp și investiții. De ce să nu încerci? Dacă totul va merge bine, de sărbători îți vei putea servi oaspeții cu hribii cultivați chiar de tine.

Dacă ai decis să realizezi acest lucru și ai încercat să crești ciuperci acasă, spune-ne și nouă care au fost rezultatele și arată-ne fotografii.

Arată și prietenilor tăi acest experiment!

error: Content is protected !!