Am cumpărat o casă veche și am creat o frumusețe fără prea multe cheltuieli

Prima întâlnire cu viitoarea noastră casă de vacanțe a avut loc acum 11 ani și ne-a lăsat impresii de neuitat.

Buruieni impunătoare, geamuri sparte, nici vorbă de amenajare… Dar de ce am ales-o tocmai pe asta? Are o amplasare bună, e aproape de pădure și de râu și avea și un preț foarte mic. În acest fel căsuța și-a găsit stăpâni grijulii, iar noi am devenit pasionați de grădinărit.

Înainte de toate am scăpat de buruieni și pus geamuri la casă. Apoi am planificat teritoriul: o parte am rezervat-o pentru grădină, cealaltă – pentru gazon și flori. Pe perimetrul lotului am pus tufe de fizocarp, care acum au ajuns la aproape 2 metri înălțime.

Întrucât lotul nu era conectat la apă, am făcut o fântână. De design s-a ocupat soțul meu.

Tot el a făcut și acest foișor simpatic. În plus el s-a ocupat de terasă, balcon, prispă și de tot mobilierul.

Pentru noi a fost important să facem ceva practic, estetic și accesibil ca preț. Bunăoară această canapea e alcătuită din două saltele sprijinite pe o structură din scânduri și placaj.

Pentru dușul de vară am folosit o ușă și geamuri vechi.

Eu am fost responsabilă de textile: am învățat să fac draperii romane.

Nouă ne-a plăcut să amenajăm teritoriul cu unele lucruri pe care alții pur și simplu le-ar arunca.

Însăși căsuța are 36 m² și e alcătuită din dormitor cu balcon, un living mic, bucătărie, prispă și o mică terasă.

Noi am ținut să avem o curte foarte bine amenajată și îngrijită. Unul din proiectele la care țin mult este acest lac împodobit cu pietre.

O altă idee inspirată a fost să creștem conifere. Acum plantele au crescut și și-au unit coroanele.

Internetul a fost o adevărată sursă de inspirație pentru mine. Astfel am învățat cum se face un strat de flori care să “funcționeze” tot anul împrejur. Primăvara ne bucură primula, vara înflorește irisul, trandafirul și crinul, iar toamna ne bucurăm de gherghine și crizanteme.

Totuși predominantă în compoziție este levănțica.

În grădină am mers pe ideea de a avea o recoltă diversă. Anul acesta am crescut dovleci, pepeni verzi și verdeață.

În afară de aceasta în grădină sunt și pomi fructiferi și arbuști. Afinele s-au adaptat deosebit de bine la solul nostru.

Acum e dificil de estimat cheltuielile totale. În acești 11 ani cea mai mare cheltuială a fost la schimbarea acoperișului (circa 500 euro). De fapt cea mai mare investiție a fost de timp, muncă și dragoste. Dar oricum povestea nu se termină aici, căci noi mai avem câteva idei îndrăznețe!