Am comparat cum 13 actori au fost grimați pentru a arăta mai în vârstă și cum arată în realitate! 

În ultimii ani, progresul în cinematografie s-a dezvoltat atât de mult, încât astăzi, folosind grafica și machiajul pe computer, actorii pot fi transformați cum doriți. Minunata sarcină a devenit simplă – actorii pot fi ”întineriți” sau ”îmbătrâniți” chiar și cu zeci de ani. Fie, de exemplu, filmul lui Martin Scorsese ”The Irishman”, care a marcat victoria tehnologiei asupra timpului. Deși, uneori chiar și maeștrii de primă clasă ai meșteșugurilor lor nu fac față sarcinii, iar ”jocurile” cu vârsta personajelor duc uneori la faptul că ăștia arată neverosimil în filme.

Noi am decis să aflăm dacă realizatorii au reușit să prezică modul în care actorii vor arăta la o vârstă respectabilă, comparând cadrele din filme cu fotografiile lor din viața reală.

1. Sally Field  

Sally Field este cu doar 10 ani mai în vârstă decât Tom Hanks, care l-a interpretat pe fiul ei în ”Forrest Gump”. În scena cu mama îmbătrânită a protagonistului, actrița a apărut cu un machiaj care imită aceste semne de îmbătrânire, iar în fotografia din dreapta din seria ”Dispatches from Elsewhere”, puteți vedea cum arată Field la 73 de ani în viața reală.

2. Mel Gibson  

În filmul ”Forever Young”, actorul a jucat un pilot care după ce a petrecut 53 de ani în congelare criogenică, începe să îmbătrânească rapid. În poza din stânga, Gibson era îmbătrânit artificial, iar în noul film de acțiune ”Boss Level”, din poza din dreapta, vedeta de 65 de ani a apărut în modul său natural.

3. Brad Pitt 

Machiajul și grafica computerizată i-au ajutat pe creatorii ”The Curious Case of Benjamin Button” să-l îmbătrânească și să-l întinerească pe Pitt, în vârstă de 43 de ani. S-a dovedit destul de natural, având în vedere cum arată actorul în fotografia făcută în perioada când avea 56 de ani.

4. Linda Hamilton 

Într-o scenă tăiată din ”Terminator 2: Judgment Day”, o puteți vedea pe Sarah Connor deja îmbătrânită, care, la 30 de ani după evenimentele principale îi urmărește pe John și nepoata ei pe terenul de joacă. Au trecut exact 30 de ani de la lansarea celei de-a doua părți a francizei și acum putem vedea cum arată Linda Hamilton cu adevărat la această vârstă.

5. Robert DeNiro  

Există scene în ”Once Upon a Time in America” în care protagonistul, interpretat de De Niro, în vârstă de 41 de ani, revine la New York 30 de ani mai târziu. Make-up artiștii, evident, nu l-au îmbătrânit pe actor, cel puțin dacă comparăm cu fotografia din dreapta, în care vedeta are puțin peste 70 de ani.

6. Marlon Brando  

La momentul filmării ”The Godfather”, Marlon Brando avea doar 47 de ani. Imaginea bătrânului Don Vito Corleone a fost creată cu ajutorul unui machiaj complex și a unor bile de bumbac în gura actorului, care imitau mușcătura deosebită și obrajii ”buldogului”. În poza din dreapta, Brando este surprins deja în imaginea sa naturală, la vârsta de 66 de ani.

7. Cate Blanchett  

La fel ca și Brad Pitt, Cate Blanchett, în vârstă de 39 de ani, din ”The Curious Case of Benjamin Button” a fost îmbătrânită și întinerită cu efecte vizuale speciale și machiaj. În poza din stânga, o puteți vedea eroina ei Daisy la vârsta adultă, iar în fotografia din dreapta, actrița are puțin peste 50 de ani.

8. Kyle MacLachlan  

Într-o scenă din primul sezon al ”Twin Peaks”, MacLachlan, în vârstă de 31 de ani, a fost îmbătrânit artificial. După 26 de ani, actorul a revenit la rolul agentului Cooper și a apărut în fața publicului la vârsta de 58 de ani.

9. Laura Linney  

Acțiunea filmului ”Kinsey” se desfășoară pe o perioadă foarte lungă de timp, iar în unele scene, Laura Linney, în vârstă de 39 de ani, care a interpretat-o ​​pe soția protagonistului, a trebuit să îmbătrânească cu ajutorul machiajului. În poza din dreapta, din seria ”Ozark”, actrița are deja peste 50 de ani.

10. Michael J. Fox  

În filmul ”Back to the Future Part II”, Marty își întâlnește omologul său în vârstă de 47 de ani. Cert e că artiștii de machiaj au exagerat puțin, pentru că în viața reală Michael J. Fox pare mult mai tânăr la vârsta de 47 de ani.

11. Maggie Smith  

Maggie Smith avea 57 de ani când a jucat-o pe bunica lui Wendy în filmul din 1991, ”Hook”. În dreapta, în comedia ”The Best Exotic Marigold Hotel” actrița are 76 de ani.

12. Dick Van Dyke  

Pentru rolul domnului Dawes Sr. din ”Mary Poppins”, actorul în vârstă de 39 de ani a trebuit să ”îmbătrânească puternic” cu ajutorul machiajului. Fotografia din dreapta arată cum a arătat Dick Van Dyck la 85 de ani.

13. Melanie Griffith  

În scenele finale ale filmului ”Shining Through”, eroina lui Griffith, în vârstă de 34 de ani, apare în fața publicului la o vârstă respectabilă. Pentru comparație: în fotografia din dreapta, actrița are 62 de ani.

Care este părerea dvs, pe cine dintre actori artiștii de make-up au reușit să-i îmbătrânească mai credibil? Așteptăm cu drag părerile dvs.