Am 52 de ani, dar mă simt de parcă aș avea 30 de ani. Să nu credeți că exagerez!

Acum 25 de ani citeam reviste pentru femei, îmi plăceau rubricile dedicate modei și îngrijirii personale, căutam sfaturi despre cum să scap de riduri, să fiu mereu tânără, urmam sfaturile din rubrica „Despre relații” și „125 de trucuri pentru a-ți cuceri iubitul.”

Astăzi, din obișnuință, citesc articole pe tema „Cum să nu îmbătrânești”, „Cum să îmbătrânești frumos și corect” și alte articole inutile, și tocmai din această cauză, vreau să le dau un sfat femeilor care acum au 25-30 de ani: Nu pierdeți timpul!

Să îmbătrânești, este foarte plăcut!

Am luptat jumătate din viața mea cu bătrânețea și ea a câștigat. De ce mi-am pierdut timpul? De ce nu mi-am recunoscut de la început înfrângerea și nu am încercat pur și simplu să trăiesc? Din păcate nu pot să răspund la această întrebare.

Toată viața mea m-am prefăcut că sunt altcineva: o persoană mai sociabilă, mai tânără și mai elegantă. Am petrecut zeci de mii de ore vopsindu-mi firele cărunte și cântărindu-mă. În cele din urmă, mi-am spus: „Ajunge!”

De un an, nu îmi mai vopsesc părul. Nu mai țin diete, doar am grijă să mănânc sănătos și gustos. M-am îngrășat cu 10 kilograme și nu-mi pasă.

Nu am prelungit abonamentul la clubul de fitness, deoarece, de fapt, dintre toate activitățile fizice, îmi place doar să alerg dimineața în parc sau să mă plimb cu câinele meu. Am renunțat să mai cheltui bani pe produsele cosmetice, deoarece pentru machiajul de zi cu zi am nevoie doar de, fond de ten, un creion pentru sprâncene și un rimel.

Am 52 de ani, dar mă simt de parcă aș avea 30 de ani. Nu, nu am înnebunit, îmi văd ridurile, petele pigmentare. Am sufletul tânăr. Asta e tot.

Poate cineva îmi va reproșa că nu sunt o luptătoare, că am ales calea cea mai ușoară: să fiu fericită fără a depune mult efort.

Da, sunt prea bătrână pentru multe alte lucruri. Sunt prea bătrână ca să:

1. Tac

Dacă am ceva de spus − spun, și nu mi-e teamă să fiu înțeleasă greșit și nici nu mă gândesc la ceea ce alții ar putea crede despre mine. Acestea sunt problemele lor, nu ale mele.

Și dacă cineva se comportă urât cu mine, mă ofensează, eu nu voi mai tăcea, îi voi spune: „Ești o persoană needucată, ai spus lucruri dezgustătoare, nu vreau să mai vorbesc cu tine!”

2. Îmi fac griji de modul în care arăt.

Soțul meu (da, sunt căsătorită) m-a invitat să luăm micul dejun la o cafenea. Am mers să mă aranjez, dar am descoperit că șamponul uscat (și, în general, șamponul) s-a terminat. Și blugii i-am îmbrăcat deja de două ori. Acum trei ani cu siguranță i-aș fi spus că nu sunt gata să ies din casă.

Soțul meu mă invită să luăm micul dejun. Cui îi pasă dacă mi-am spălat părul? M-a văzut dimineață și acum vrea să mergem la cafenea. Nu-mi pasă ce vor crede oamenii de la masa de alături! Și nici tricoul nu l-am călcat. În general nu mai calc. Hainele sunt curate. Este suficient.

3. Am slăbiciuni.

Nu sunt slăbiciuni. Acestea sunt dorințele mele și eu le realizez. Nu mi-e rușine să citesc o povești de tabloid, să ascult Lady Gaga, să dansez, să mănânc la ora 2 dimineața și să privesc “The Walking Dead” pentru a 5-a oară. Daryl este preferatul meu!

4. Port încălțăminte incomodă.

Încălțămintea trebuie să fie comodă. Ar trebui să fie moale, confortabilă, să se potrivească sezonului și să fie mărimea mea. Nu îmi mai torturez picioarele.

5. Să îmi cer scuze din cauza dezordinii din casă.

Nu îmi mai fac griji să fac întotdeauna curățenie în casă. Este casa mea, fac ce vreau.

6. Îmi fac griji că nu invit toți prietenii.

Dacă vreau să o văd pe Mary, o sun pe Mary și o invit la o cafea. Nu e neapărat să invit tot cercul de prieteni.

7. Să adun lucruri care nu sunt importante.

Nu mai adun lucruri 2 „de care cândva voi avea nevoie.” Dacă din start nu am nevoie de acest obiect, îl arunc.

8. Să fiu optimistă.

Nu mai caut în oameni calitățile pozitive. Unii chiar nu le au și nu voi pierde timpul cu ei.

Sunt prea bătrână pentru multe. Și sunt fericită că am avut timp să-mi dau seama de asta, înainte ca să zic ca „Michelle și-a trăit viața nu așa cum și-ar fi dorit și a murit nefericită.”

Fiți fericite și faceți mereu ceea ce vă place în primul rând vouă, apoi celor din jur!

P.S. Fii fericite și aveți grijă de voi!