Alegerea coafurii pentru o femeie trecută de 50: modele elegante, dar și cele mai răspândite greșeli

Secretul unei ținute frumoase și elegante este să arăți corespunzător vârstei și statutului tău social. Cu alte cuvinte multe elemente potrivite pentru domnișoarele de 20 de ani nu mai arată la fel de bine în cazul femeilor trecute de 40 sau 50…

Pe de altă parte o tunsoare aleasă corect vă poate face să arătați într-un fel cu totul nou și să creeze impresia că sunteți mai tânără cu cel puțin 5 ani. Echipa noastră a decis să vă arate exemple concrete despre cum trebuie să-și aleagă coafura o femeie care nu mai este în floarea tinereții.

Artificii stilistice interzise:

  • Breton pieptănat. Unele femei poartă toată viața lor o coafură care era actuală cândva, în anii tinereții. Bretonul pieptănat este unul din aceste exemple. Astăzi ar fi foarte dificil să găsești o femeie care să arate bine cu un asemenea breton.
  • Styling. Acesta de regulă este mână în mână cu bretonul pieptănat. De fapt părul nostru are de suferit de pe urma unor astfel de intervenții, iar noi părem chiar mai în vârstă cu câțiva ani.
  • Părul cărunt. Rămâne la discreția dvs. dacă doriți să vopsiți părul încărunțit sau nu. Dar dacă o faceți, aveți grijă să aveți o coafură cu un aspect de prospețime.

pinterest.com/ therighthairstyles.com

Tunsoarea fermecată

Anumite tunsori vă pot ajuta să întineriți vizual. În primul rând este vorba de breton, mai puțin în cazul femeilor cărora nu le stă bine așa.

Tunsorile scurte: pixie, carre, bob. Acestea au un aspect foarte proaspăt și nu vă fac să arătați ca o femeie ce nu-și respectă vârsta, vrând să arate ca o adolescentă. Având una din aceste tunsori scurte, aveți o varietate mare de feluri în care vă puteți aranja părul.

Tunsoare în scări. O soluție perfectă pentru femeile care nu vor o tunsoare scurtă. O tunsoare graduată, spre deosebire de părul drept, creează un aspect mai înviorat și fură atenția de la ridurile de pe față.

styleinterest.com/ pinterest.com

frisurenneue.com/therighthairstyles.com

Aranjarea părului

Există o mulțime de feluri în care vă puteți aranja părul, dar nu denumirea lor este esențială. Cel mai important este să rețineți principiile după care se face o aranjare corectă a părului după 50 de ani.

  • Forme libere. Optați pentru linii diluate și vârfuri aranjate nu foarte strict. Coafurile fixe în stilul anilor ’70-’80 nu vi se potrivesc defel.
  • Volum. De fapt femeile de orice vârstă caută să aibă o coafură cât mai voluminoasă. Însă cu trecerea timpului firele de păr se subțiază și încep să ne trădeze vârsta. În această situație puteți obține vizual un volum mai mare făcând o cărare oblică.
  • Șuvițele. Jocul cu șuvițele este o soluție foarte bună, care vă poate crea o ținută plină de feminitate. La această vârstă o scoatere în evidență a șuvițelor în stil retro este o variantă optimă.

beaute-coiffures.com/ pinterest.com

Gama de culori

Și alegerea culorii părului are anumite trucuri și secrete. Când aveți 20-30 de ani, pielea arată impecabil, iar firele cărunte încă nu dau de știre. După 40 de ani, însă, situația se schimbă radical.

therighthairstyles.com/ pinterest.com

Cel mai important este să vă țineți de nuanțele deschise. În viața de zi cu zi, dar și în cazul multor vedete, putem vedea că o culoare închisă a părului poate adăuga vizual chiar și 10 ani… În schimb culorile deschise mereu vă fac să arătați mai tinere.

De asemenea după 50 de ani un colac salvator ar fi șuvițele evidențiate cu o nuanță ușor diferită de culoarea principală a părului. Senzația că ai stat la soare și o parte din păr “s-a bronzat” într-un mod armonios este cu adevărat impresionantă.

pinterest.com/ pinterest.com

De șapte ori măsoară…

În ceea ce privește lungimea părului e greu să găsești unanimitate chiar și la specialiști. Unii spun că femeile după 40 trebuie să uite de păr lung, în timp ce alții afirmă că un păr lung accentuează feminitatea și nu trebuie nicidecum ignorat.

styleinterest.com/ pinterest.com

Dar ca să găsim mijlocul de aur, vă îndemnăm să vă orientați după imaginea de ansamblu. Analizați constituția, forma feței, starea părului – acești factori vă pot ajuta să luați o decizie corectă.

Constituția. Femeile cu forme generoase în general ar trebui să se orienteze spre o lungime mai mică a părului, în timp ce doamnele subțiri și cele cu o constituție medie pot opta și pentru păr lung.

Forma feței. Unele tunsori pot deplasa accentul spre maxilar, fapt nedorit dacă aveți o față pătrată. Altele pot face ca fața să pară mai voluminoasă, ceea ce nu își doresc femeile cu față rotundă. Să aveți în vedere aceste efecte când alegeți tunsoarea.

Starea părului. Acest factor este poate cel mai important. Părul uscat, fragil și rar nu va arăta foarte bine dacă optați pentru o tunsoare lungă. Dar alegerea unei tunsori scurte nu este unica soluție, căci ați putea să tăiați șuvițele “bolnave” și să așteptați creșterea lor la lungimea dorită.

pinterest.com/ korotkiestrizhki.ru

50 de ani nu este limita după care trebuie să spui “Adio, frumusețe”. La urma urmei femeia trecută de 50 are multe atuuri, cum ar fi experiența de viață și înțelepciunea, de aceea coafura nu este neapărat cireașa de pe tort!