Alegere morală: îi veți spune unei prietene despre faptul că soțul său o înșeală?

Există persoane care încearcă să fie onești și să facă întotdeauna doar ceea ce se cuvine. Dar, din păcate, avem parte uneori de niște situații delicate când trebuie să ne gândim mult înainte de a acționa, atunci când trebuie să alegem între bine și rău.

Dificultatea unei astfel de alegeri constă, însă, în faptul că noțiunea de „bun” și „rău” are, pentru fiecare persoană, o semnificație individuală, bazată pe experiența vieții, a atitudinii și educației.

Pentru mai multă claritate am pregătit o situație de viață aparent obișnuită: ați văzut întâmplător cum soțul prietenei Dumneavoastră se distrează în compania unei alte femei. Cum veți proceda? Îi veți spune prietenei despre suspiciunile Dumneavoastră sau nu-i vei spune nimic pentru a nu interveni în viața altcuiva?

Să luăm în considerare ambele opțiuni și care vor fi consecințele. Să presupunem că…

1. Îi veți spune prietenei Dumneavoastră despre cele întâmplate.

În acest caz conștiința Dumneavoastră este curată. Care ar putea fi consecințele depinde de ea . Dacă este rațională și echilibrată, ea va discuta cu Dumneavoastră, va afla mai multe informații sau vă va explica ce s-a întâmplat de fapt, dacă știe cine este această femeie.

Dacă prietena Dumneavoastră este o persoană certăreață și isterică, atunci conflictul este inevitabil. În acest caz este mai bine ca ea să nu afle.

2. Nu-i veți spune prietenei Dumneavoastră despre cele întâmplate.

În acest caz aveți un secret pe care trebuie să-l păstrați. Iar cel mai bun mod de a păstra un secret este să uitați de situația dată și să nu vă gândiți niciodată la acea întâmplare.

Ce opțiune ați alege? Poate există și o altă opțiune? Cum ar fi, de exemplu, să „spionați” cuplul suspect ca să aflați ce se întâmplă cu adevărat între ei? Vă rugăm să ne scrieți în comentarii!

error: Content is protected !!