Iată cum să afli care este forma ideală a sprâncenelor tale: 9 sfaturi utile

Uneori se creează impresia că în lumea contemporană sprâncenele sunt unul dintre cei mai importanți factori. Noi putem vedea o mulțime de exemple cum sprâncenele schimbă radical aspectul unei femei, atât spre bine, cât și spre rău. Cum să alegi tipul de sprâncene în funcție de forma feței? Urmăriți articolul nostru de azi.

Cum alegi forma sprâncenelor

Pentru o față rotundă se potrivește o formă arcuită a sprâncenelor. Alegeți modelul cu arcuire și cu un vârf nu foarte lung. Sprâncenele trebuie să fie late la bază, îngustându-se lent până la capăt.

Pentru o față ovală cele mai potrivite sunt sprâncenele ceva mai înguste și ușor curbate. Sarcina dvs. este să accentuați într-un mod armonios proporțiile perfecte ale feței.

În cazul unei fețe pătrate se recomandă ca sprâncenele să fie cât mai arcuite și mai ascuțite. Această formă a sprâncenelor va dilua liniile pronunțate ale feței.

Dacă aveți față de tip triunghi sau inimă, sprâncenele trebuie să preia din accentul frunții late și a bărbiei ascuțite. Pentru asta optați pentru sprâncene arcuite și lungi spre lateral.

Cum să obții o formă ideală a sprâncenelor

Dacă încă nu ați reușit să găsiți un specialist ideal și preferați să faceți corecțiile de sine stătător, rețineți câteva reguli:

  • Distanța dintre sprâncene trebuie să fie egală cu cea dintre ochi sau puțin mai mare.
  • În mod ideal, punctul extrem al curburii sprâncenei trebuie să e afle exact deasupra irisului.
  • Un vârf prea lung al sprâncenei face vizual ochii mai mici.
  • Cum obții forma sprâncenelor? Pentru început curățați fața și înlăturați toate firele de păr care sunt în plus, adică cele ce nu se încadrează în conturul dorit. Apoi îndreptați firele de păr, trasați linia corectă a sprâncenei și accentuați conturul cu ajutorul fardului.
  • Sprâncenele spun multe despre caracterul dvs.! Cel puțin ele sunt capabile să transmită o anumită expresie a feței. Spre exemplu vârfurile îndreptate în jos creează un aspect melancolic, iar curbura accentuată semnifică un caracter puternic al femeii. Sprâncenele late de formă naturală, destul de populare în ultimul timp, întineresc fața o fac mai energică.

Un contul clar și o formă potrivită – iată tot de ce aveți nevoie! Dacă veți avea grijă ca sprâncenele să arate natural și pielea să aibă un aspect sănătos, practic nu veți mai avea nevoie de machiajul zilnic, veți arăta superb și fără el!