Alege corect un șifonier cu uși glisante: 9 sfaturi importante înainte de achiziționare!

În materialul ce urmează, vom încerca să găsim răspuns la întrebări importante precum: Un șifonier încorporat sau anexat? Cu uși glisante sau suspendate, clasice sau cu design individual? De ce nu e cazul să facem economie când vine vorba de sistemele de stocare a lucrurilor?

Ați optat pentru un șifonier cu uși glisante, dar nu știți la ce anume să atrageți atenția? Pentru a nu da greș la achiziționarea acestuia și pentru a alege anume modelul potrivit necesităților dumneavoastră, pe care să-l folosiți timp îndelungat, am pregătit o listă de sfaturi și recomandări utile.

1. Documentați-vă în privința tendințelor actuale

Producția de mobilă nu stă pe loc, companiile contemporane propun noi și noi soluții practice pentru numeroase necesități. Anume din acest motiv este foarte important ca înainte de a fac alegerea să cunoașteți noutățile de pe piața de mobilier, precum și tendințele actuale.

Cine știe, poate veți avea nevoie nu de varianta clasică a șifonierului cu uși glisante, ci de un model mult mai elaborat, de o garderobă cu uși glisante?

Sau, dimpotrivă, vi se va potrivi mai bine o opțiune simplificată – un sistem de păstrare cu un paravan din uși glisante. E cazul să analizați mai multe opțiuni înainte să luați o decizie finală.

2. Luați în calcul particularitățile încăperii

Poate există o nișă în odaie, unde s-ar potrivi perfect un sistem de stocare? Sau, poate încăperea, îngustă și alungită, va necesita să fie corectată din punct de vedere geometric, plasând un dulap de-a lungul peretelui scurt?

Există soluții și pentru camerele de la mansardă, ce ar permite o utilizare maximă a spațiului pentru a crea opțiuni de stocare a lucrurilor.

3. Alegeți tipul potrivit de construcție a șifonierului

Șifonierele cu uși glisante sunt anexate (din cele ce pot fi dezasamblate și reasamblate în altă cameră), încorporate (ușile și rafturile sunt montate pe pereți, podea și tavan) sau semi-încorporate (tavanul și pereții camerei au rolul de pereți pentru șifonier).

4. Luați în considerație faptul că mecanismele de deschidere ale ușilor pot fi de diferite tipuri

Ușile șifonierului pot fi glisante (se deplasează de-a lungul șinelor cu ajutorul mecanismelor cu role), suspendate (mecanismele de deschiderea de jos lipsesc, iar ușile de mișcă doar datorită mecanismelor cu role din partea de sus) sau articulate (mecanismele de deschidere sunt ascunse în corpul ușilor).

5. Analizați atât necesitățile, cât și posibilitățile

Este indicat ca, înainte de configurarea și umplerea șifonierului, să elucidați două aspecte importante. În primul rând, care sunt necesitățile dumneavoastră, adică ce anume veți stoca în acesta. Al doilea aspect ține de posibilitățile dumneavoastră. Vă permite suprafața încăperii să instalați un dulap adânc sau unul cu o adâncime medie? Vor încăpea toate lucrurile într-un singur sistem de stocare, sau e nevoie de câteva?

S-ar părea că sunt niște aspecte multe prea evidente, însă, la modul practic, sunt situații în care pur și simplu nu este suficient spațiu în apartament pentru a păstra valizele, snowboardul, aspiratorul și masa de călcat.

6. Nu economisiți din contul calității

Componentele de calitate și mecanismele fiabile nu pot fi la prețuri avantajoase. Dulapurile ieftine nu doar că necesită o reînlocuire timpurie, dar pot fi și dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră. Alegeți materiale practice, rezistente la uzură și ecologic pure.

7. Atrageți o atenție deosebită capacității de stocare a șifonierului

Nu există un ”set standard” de rafturi, coșuri și bare, iar capacitatea dulapului trebuie să satisfacă exact necesitățile dumneavoastră. Dacă intenționați să păstrați lucruri mici și lenjerie, atunci optați pentru un dulap cu multe sertare. Dacă intenționați să țineți cu preponderență haine pe umerașe, atunci asigurați-vă că vor fi suficiente bare.

De asemenea, există soluții și pentru pantaloni, cravate, și tot felul de coșuri rulante, precum și rafturi pentru încălțăminte.

8. Hotărâți-vă în privința designului exterior al șifonierului

Producătorii de mobilă oferă o gamă largă de fațade pentru dulapurile cu uși glisante: de la clasicele oglinzi la opțiunile cu fotografii imprimate sau chiar sticlă semitransparentă. Așadar, puteți alege ceea ce considerați potrivit pentru stilul și cromatica designului interior.

Nota bene! Dacă doriți să ”ascundeți” vizual dulapul, este indicat să optați pentru uși de aceeași culoare cu cea a pereților, sau să rămâneți la ușile cu oglinzi.

Fiți prudenți în privința culorilor mult prea aprinse sau a imaginilor prea atrăgătoare, întrucât există riscul ca acestea să vă inducă o stare de oboseală.

9. Analizați și aspectul iluminării interioare

Instalarea iluminării interioare într-un șifonier cu uși glisante va deveni o opțiune convenabilă și vă va permite să găsiți rapid lucrurile de care aveți nevoie. Apropo, puteți ilumina nu doar rafturile, dar și părțile exterioare (vor arăta deosebit, în special, suprafețele de sticlă transparentă sau semitransparentă).