Ai nevoie doar de 2 zile și puloverul tău este gata! Tehnica Crazy Wool care te cucerește din prima: poate fi realizată chiar și de începători!

A sosit toamna, iar în calitate de reprezentantă a genului frumos mă gândesc ce să port în acest sezon… Îmi doresc să fiu stilată și modernă, dar să nu cheltui un salariu pentru haine.

Soluția am găsit-o aproximativ cu un an în urmă la o meșteriță. Ea mi-a vorbit despre o nouă tehnică care se numește Crazy Wool (din engleză – lâna nebună). Era exact ceea de ce aveam nevoie!

Crazy Wool

Janet Knacke, autorul acestei tehnici, a creat-o pentru cei care sunt prieteni cu tricotarea și croitoria, dar totodată vor să creeze lucruri unice și frumoase.

Crazy wool este o nouă modalitate de creare a tricotului, dar nu din pânză. Datorită acesteia puteți realiza lucruri mari într-un timp foarte scurt. De asemenea, este nevoie de o cantitate de ațe de 4-5 ori mai mică.

Această tehnică este o salvare pentru persoanele cu pielea sensibilă și care nu suportă articolele din lână.

Echipa noastră vă prezintă câteva piese vestimentare originale pentru toamnă realizate în baza acestei tehnici. Pentru a crea aceste haine nu este necesar să puteți să tricotați.

Pașii de lucru

1. Materialul de bază sunt firele de ață. Puteți folosi niște rămășițe sau chiar fire de grosime și textură diferită. De asemenea, veți avea nevoie de bucăți de pânză și ață pentru cusut de culoarea hainei.

Din materialele mai puțin obișnuite veți avea nevoie de stabilizator solubil în apă pentru broderie și spray-fixativ pentru broderie sau tablouri din lână. Stabilizatorul este o pânză semitransparentă asemănătoare cu folia alimentară. Toate aceste materiale le puteți găsi în magazinele specializate. De asemenea, veți avea nevoie de mașină de cusut.

2. În primul rând trebuie să întindeți o bucată de stabilizator în funcție de mărimea articolului. Dacă articolul are un tipar complicat, atunci îl decupați conform tiparului.

3. Apoi pulverizați fixativ pe suprafața stabilizatorului.

4. Pentru crearea ornamentului se aranjează ațele pe stabilizator. Pentru primul strat de ațe, ele pot fi aranjate haotic.

Al doilea strat de ațe se aplică conform primului. Dacă doriți să creați un desen, se aranjează ațe de culoarea necesară.

Al treilea și toate celelalte straturi se aranjează potrivit ornamentului sau gamei de culori. În funcție de dificultatea desenului veți avea nevoie de un număr diferit de straturi. De exemplu pentru o eșarfă veți avea nevoie de 5 straturi de ațe.

5. Atunci când desenul este aranjat, trebuie fixat cu fixativ pentru pânză sau pentru păr. Apoi aplicați deasupra un alt strat de stabilizator.

6. Pentru finisarea articolului trebuie să-l coaseți haotic la mașina de cusut. Mărimea pasului trebuie să fie nu mai mare de 2 cm, iar dacă desenul este mărunt atunci 1.5 cm sau și mai mic.

7. Articolul cusut trebuie înmuiat în apă caldă pentru a dizolva stabilizatorul.

8. După uscarea articolului, marginile trebuie croșetate sau cusute niște rejanse. Marginile pieselor unei haine pot fi lăsate neprelucrate.

Sfatul redacției

Tehnica Crazy wool poate fi utilizată nu doar pentru crearea sau ornamentarea hainelor, dar și pentru crearea accesoriilor unice. Puteți meșteri genți, mănuși de toamnă, chiar și decoruri de interior – pernuțe decorative, fețe de masă, plapume.

Pentru obiectele de decor, baza articolului va fi pânza sau plasa. Aceste materiale nu se dizolvă în apă și devin stratul de bază sau fundalul. În acest caz lucrurile vor fi mai groase.

Probabil toate ființele creative adoră această tehnică. Aceasta este destinată lucrurilor irepetabile, iar varietățile pentru Crazy wool sunt infinite.