“Viața este prea scurtă pentru a te ocupa cu altceva decât croșetarea!” – în această frază se regăsesc multe femei care cunosc și se ocupă cu croșetarea. Toată lumea cunoaște că istoria artei croșetării are multe sute de ani.
În timpurile străvechi ornamentele croșetate de pe îmbrăcăminte și alte obiecte aveau o semnificație profundă. În lumea contemporană acest procedeu artistic este folosit pentru decorații și confort, dar și pentru formarea unui stil.
Croșetarea pentru confortul din casă
O prietenă de-a mea a folosit croșetarea pentru decorarea apartamentului, care după aceea a început să strălucească de frumusețe! Obiectele ornamentate în acest fel creează o atmosferă deosebit de binevoitoare în locuință.
Echipa noastră a pregătit pentru dvs. 25 de idei pentru formarea designului de interior cu ajutorul croșetării. E un stil inconfundabil!
1. O idee neobișnuită și interesantă pentru decorarea spațiului de lucru al gospodinei
2. Parcă se simte spiritul artistic al autorului acestei creații.
3. De ce nu am putea croșeta niște decorații pentru o lampă?
4. Pentru a realiza această idee veți avea nevoie de un perete alb, o schemă de croșetat, vopsea acrilică și ceva inspirație!
5. Elementele unui stil marin pot fi create croșetând imaginea unei ancore.
6. Se vede că e făcut din suflet!
7. Foarte drăguț, nu-i așa?
8. Designerul Charlotte Lancelot a decorat cu ajutorul croșetării un set întreg de mobilă, care a fost denumită “Canevas Collection“. Fotolii puf, canapele, perne, covoare – toate au fost împodobite cu un ornament bogat.
9. Canevas Collection nu reprezintă mobilă învelită în husă, ci o croșetare “vie” direct pe tapițerie, care are o suprafață găurită special pentru asta.
10. În loc de ornamente tradiționale, mobila din Canevas Collection este acoperită cu niște imagini deosebite. Elementele croșetate seamănă mai curând cu niște “pixel” mari, creând o impresie cu totul specială.
11. Mobilierul proiectat de Charlotte Lancelot a fost prezentat pentru prima dată în cadrul săptămânii de design din Milano în Salone Del Mobile.
12. De fapt procesul de croșetare a fost simplificat, reprezentând mai degrabă o imitație a ornamentelor obținute în acest fel, asigurând o viteză mai mare de producție și, respectiv, un preț mai accesibil.
13. Această idee îi aparține unei doamne îndrăgostite de flori
14. O idee interesantă pentru camera copiilor
15. Astfel arată însuși procesul de creație
16. Priviți cât de superb arată florile și alte plante croșetate pe covoare
17. O altă sursă de inspirație minunată pentru decorul pereților
18. Nu vă mirați, croșetarea poate fi folosită și pentru decorul camerei de baie
19. O idee foarte artistică pentru depozitarea hârtiei igienice
20. Genial!
21. O soluție excepțională pentru dormitor
22. Vreau și eu așa ceva!
23. Niște lucruri simple care au căpătat un rol important pentru decorul încăperii
24. Și conservele de casă pot fi decorate într-un mod grațios
25. Iată și schema de croșetat
26. Englezoaica Claire Cole a demonstrat că metoda croșetării se potrivește nu doar pentru stofe, ci și pentru tapete și panouri decorative
27. Cariera dumneaei este un exemplu viu că practicarea unui hobby îndrăgit poate duce la o apreciere la scară globală
28. Inspirându-se din stofele și tapetele vechi, ea combină diferite stofe și texturi. În acest fel a luat naștere o nouă tehnologie de creare a tapetelor. Pereții decorați astfel se transformă în opere de artă!
29. Printre clienții lui Claire Cole se numără asemenea branduri de lux ca Missoni, Anthroplogie, Paul Smith, Liberty ș.a.
30. E foarte originală ideea croșetării pe rafturi și polițe
31. Uimitor! Prin croșetare se poate decora absolut orice lucru din casă!
Croșetarea este universală! Trebuie să subliniem că în popor acest procedeu artistic a însemnat mereu ceva mai mult decât o ocupație în timpul liber.
Vă dorim să aveți în casă mereu o atmosferă confortabilă, iar în familie să aveți doar clipe frumoase și bună înțelegere!