Aflați cum să curățați corect mașina de spălat, ca să arate ca una nouă!

În ciuda faptului că nu există dorința de a examina tamburul unei mașini de spălat, aceasta trebuie să fie curățată, ca și celelalte compartimente ale acestei tehnici: recipientul prafului de spălat, pompa și manșetă. Dacă veți cunoaște cum să curățați corect o mașină de spălat, vă va fi destul de simplu și ușor să faceți acest lucru.

Vă vom povesti despre locurile principale, care necesită o curățenie și igienă, precum și modalitățile care vă vor ajuta să obțineți o mașină de spălat curată, ca una nouă.

1. Secțiunea numărul 1 – pompa de scurgere. 

Aceasta este amplasată în partea frontală a mașinii de spălat, sub forma unui capac mic. Așezați în primul rând un vas potrivit, apoi deschideți această ”ușiță”. Îndepărtați dopul pe care îl vedeți. În acest moment s-ar putea scurge apă din furtun. În spatele acestui dop deja veți vedea întregul volum de murdărie: lână, păr și altele. Îmbrăcați mănușile pe mâini și îndepărtați atent, cu grijă, murdăria din acest furtun. Cu ajutorul unui șervețel uscați furtunul. Este necesar să curățați acest loc de 2 ori pe lună.

2. Secțiunea numărul 2 – recipientul pentru detergent și balsam de rufe. 

Chiar și mucegaiul se poate forma în acest loc. Așa că nu ignorați în nici un fel curățarea acestei secțiuni. Recipientul poate fi îndepărtat foarte ușor: doar scoateți-l și spălați-l bine. Curățiți-l cu ajutorul unui burete sau periuțe de dinți. Depunerile de calcar pot fi înlăturate cu ajutorul agenților speciali de curățare. Turnați soluția în recipient și lăsați pe timp de 1-2 ore. Acest loc trebuie să fie curățat după fiecare a 5-ea spălare.

3. Secțiunea numărul 3 – tamburul. 

Există mai multe modalități în care îl puteți curăța:

Prima modalitate: Turnați 100 ml de înălbitor și porniți mașina de spălat fără rufe, la temperatura de 60 de grade (nu mai mică). Modalitatea a doua: Turnați în tambur două pliculețe de acid citric. Porniți regimul de spălare (fără rufe) la cea mai ridicată temperatură. Regimul de clătire dublă va ajuta să înlăturați depunerile de calcar.

4. Secțiunea numărul 4 – manșeta (piesa din cauciuc). 

Aplicați pe un burete bicarbonat de sodiu, detergent sau înălbitor. Trageți cu grijă banda de cauciuc spre dvs pentru a curăța partea metalică a carcasei. De asemenea curățați și banda de cauciuc. Trageți-o foarte atent și cu grijă, pentru a nu o întinde prea tare sau deteriora. După curățare ștergeți-o cu un șervețel puțin umed.

5. Secțiunea numărul 5 – încălzitorul electric tubular. 

Aceasta este o parte foarte sensibilă a mașinii de spălat, deoarece este foarte predispusă la defectare. Aceasta se întâmplă din cauza depunerilor de calcar! Luați 5 pliculețe de acid citric: 4 pliculețe turnați în recipientul pentru praf de spălat iar 1 pliculeț turnați-l în tambur. Porniți regimul de spălare la o temperatură maximă 90-95 de grade (fără rufe). Puteți face această curățare de 2 ori pe lună (totul depinde de cât de des vă folosiți de mașina de spălat).

Nu uitați să acordați timp mașinii dvs de spălat, deoarece toată tehnica din casă necesită să fie îngrijită, în mod regulat. Procesul de curățare poate fi destul de lung, dar veți fi siguri că susțineți performanțele bune ale aparatelor dvs de casă. Acestea la fel au nevoie de atenție!

Această informație este furnizată doar în scop informativ. Unele produse și componente din acest articol pot provoca o reacție alergică și pot afecta sănătatea. Înainte de utilizare consultați un tehnician autorizat. Editorii nu sunt responsabili pentru niciun fel de pagube sau alte consecințe care pot rezulta din utilizarea metodelor, produselor sau componentelor descrise în acest articol.