Aflați ce coafuri vi se potrivesc și pe care ar fi mai bine să le evitați

Fiecare persoană visează la o coafură ideală care îi va sublinia avantajele feței și îi va ascunde unele imperfecțiuni.

La momentul actual există foarte multe coafuri, de aceea poate fi destul de dificil să o alegem pe cea perfectă.

Echipa noastră a selectat câteva greșeli tipice în alegerea unei coafuri. Stiliștii ne recomandă să nu uităm de forma feței noastre.

Fața rotundă.

Prima coafură nu i se potrivește deloc Mirandei Kerr, în timp ce bobul stratificat i se potrivește de minune.

Coafuri nerecomandate: cu volum în părți, coafurile netede, cu părul prins la spate sunt o mare greșeală pe care o comit femeile cu fața rotundă. Evitați și cărarea la mijloc sau un breton voluminos.

Coafuri recomandate: medii sau lungi texturate, cu șuvițe drepte pe față, cu breton texturat, cu bucle lejere.

Față pătrată.

Tunsoarea Bob-carre până la nivelul bărbiei scoate în evidență fața pătrată a Oliviei Wilde, în timp ce coafura cu părul lung îi face fața mai feminină și mai frumoasă.

Coafuri nerecomandate: coafurile grafice, simetrice. Evitați tunsorile scurte deoarece îi vor conferi feței Dumneavoastră trăsături masculine.

Coafuri recomandate: părul lung este perfect pentru o față pătrată, indiferent dacă este drept, ondulat sau cu bucle care vor distrage atenția de la trăsăturile feței. Dacă doriți o tunsoare cu breton, este mai bine să alegeți unul lung și oblic.

Față triunghiulară și în formă de inimă.

Coafuri nerecomandate: evitați coafurile cu volum în creștet și optați pentru cele cu volum în partea inferioară. Nu sunt recomandate nici tunsorile cu breton scurt sau cu cărare dreaptă.

Coafuri recomandate: cu breton, acesta va ascunde fruntea lată precum și coafurile cu bucle până sub bărbie.

Față formă de romb.

Fața în formă de romb este aproape de cea ovală, care este considerată una ideală. Dar în acest caz fruntea și bărbia sunt mai înguste, iar pomeții mai proeminenți.

Coafuri nerecomandate: tunsorile cu șuvițe scurte care se termină la nivelul obrajilor și cele cu breton lung care pornește din creștet. Evitați coafurile drepte și pe cele cu volum în partea superioară, deoarece vă alungesc fața.

Coafuri recomandate: un bob stratificat până la nivelul bărbiei. De fapt li se potrivesc aproape toate tipurile de tunsori.

Fața în formă de trapez.

Acest tip de față este caracterizat de o frunte îngustă și mandibule proeminente. Recomandările sunt practic aceleași ca pentru fața pătrată.

Coafuri nerecomandate: cu volum în zona bărbiei, cele netede sau prea scurte. Trebuie acordată o atenție deosebită bretonului, fruntea este prea mică și acesta ar putea fi prea scurt.

Coafuri recomandate: scurte, în formă de pătrat, cu șuvițe laterale mai lungi pentru a echilibra forma feței. Puteți opta pentru o tunsoare bob cu volum în partea superioară. Se mai recomandă și tunsorile cu breton lung, oblic sau drept, cu volum.

Fața dreptunghiulară.

Coafuri nerecomandate: evitați părul drept și lung deoarece alungește fața. Bretonul este obligatoriu în acest caz, dar nu ar trebui să fie prea scurt deoarece fruntea va părea și mai mare.

Coafuri recomandate: care rotunjesc fața. Bretonul este perfect pentru acest tip de față, lungimea optimă este până la nivelul sprâncenelor. Li se potrivesc și tunsorile stratificate.