Aflați cât e de simplu să ai un arbore Tuia în propria grădină!

Doriți să creșteți în grădină un arbust decorativ Tuia, dar credeți că este complicat? Să nu vă fie frică! Echipa noastră are o modalitate simplă de plantare, pe care o împărtășim cu dvs. Astăzi, în designul peisagistic este la modă să folosești coniferele. Unul din cei mai frumoși arbori de grădină, Tuia nu este deloc pretențios, este mereu verde și ne bucură pe tot parcursul anului cu frumusețea sa. Dar este și un dezavantaj – acest arbore de grădină nu este ieftin și mulți dintre noi nu pot să-și permită să-l procure. Prețurile depind de soiul și vârsta arbustului. Dar este o soluție! Puteți să încercați să plantați și creșteți propriul arbust. Dacă aveți noroc, chiar puteți încerca să câștigați bani din vânzarea acestor plante.

Însă, nu toată lumea știe că acest arbust decorativ poate crește doar de la o singură ramură. Ramura foarte ușor dă rădăcini și crește destul de rapid. Soiurile și speciile acestei plante la ziua de azi numără aproximativ 5000 de exemplare. Dacă vă decideți să plantați acest arbust dintr-o singură ramură, trebuie să urmați niște reguli. Dacă reușiți să faceți totul corect, atunci arbustul vă va bucura cu frumusețea sa atât iarna, cât și vara.

Ramura pentru plantare trebuie să fie de aproximativ 5-8 cm și în același timp să aibă câte trei lăstari laterali. Eliberați partea de jos a ramurii de crenguțe (aproximativ 1 cm), iar restul crenguțelor scurtați-le pe jumătate, pentru ca substanțele nutritive să acționeze benefic în favoarea formării rădăcinilor.

Înainte de plantare, butașii trebuie uscați la umbră timp de aproximativ 2 zile. Solul se pregătește în modul următor: 1 kg de turbă, 1 kg de pământ și 2 kg de nisip. Solul trebuie să fie ușor, ca să nu creeze stagnarea apei. Înainte de plantare, ramura trebuie să fie înmuiată într-o soluție ce stimulează creșterea. Cele mai accesibile se consideră suplimentele Kornevin și Epin.

După plantare se toarnă abundent apă și se crează un efect de seră. Puneți ramura într-un loc cald, creați o temperatură de 20-25 grade Celsius și acoperiți-o cu folie. Lăsați-o pentru o săptămână, păstrând temperatura necesară la un nivel constant.

După aclimatizarea săptămânală, pulverizați cu apă butașii dimineața devreme, peste 1 zi. Solul nu trebuie udat, doar puțin umezit, timp de 1 lună sau în unele cazuri, poate chiar și 2 luni. Ca să vă convingeți că totul a mers bine, ramurile laterale tăiate trebuie să crească, iar în sol se formează rădăcini asemenea unor fire subțiri, de culoare brună deschisă. După aceasta, îndepărtați treptat folia – mai întâi pe 2-3 ore, apoi 5 și astfel până o veți lua complet. Apoi, fără griji puteți planta butașii în grădină sau într-un ghiveci decorativ. Iată care este modalitatea simplă de creștere a arbustului decorativ Tuia, din butași.

Vă urăm baftă!