Acum știu ce voi face cu puloverul meu vechi… Acest lucru călduros este o adevărată descoperire!

Tuturor celor ce le place să confecționeze și să creeze lucruri manuale neobișnuite le propunem o idee splendidă: niște papuci de cameră dintr-un pulover vechi – simplu și ușor. Dacă vă plac lucrurile hand-made și doriți să meșteriți ceva original și util, atunci citiți acest articol.

Echipa noastră vă propune o soluție interesantă pentru a nu vă îngheța picioarele dragi în casă. Aveți vreun pulover vechi în șifonier? Atunci haideți să confecționăm o pereche de încălțăminte!

Cum să confecționați papuci de cameră dintr-un pulover vechi

Aveți nevoie de 

  • un pulover vechi
  • pâslă (20 cm x 30 cm) sau branțuri gata făcute
  • carton de mărimea A4
  • creion
  • foarfece
  • bandă adezivă dublă
  • ace și ațe
  • cretă de croitorie
  • mașină de cusut

Pașii de lucru

1. Cel mai simplu este să cumpărați branțuri gata făcute sau puteți să le meșteriți din pâslă. În primul rând, conturați talpa pe bucata de carton.

2. Apoi tăiați un șablon din carton.

3. Următorii pași de lucru sunt foarte simpli!

4. Aveți nevoie de 4 branțuri egale.

5. De aici începem să folosim puloverul! Transferați modelul branțului pe bucata de tricot. Nu uitați să lăsați aproximativ 3 cm de rezervă. Faceți două tipare egale, apoi decupați-le.

6. Lipiți bandă adezivă dublă pe primul branț și aplicați-o pe partea din față a tricotului.

7. Procedați la fel cu celălalt branț și lipiți-l pe partea din dos a materialului. Este necesar ca marginile branțurilor să corespundă exact.

8. Acum trebuie să coaseți tălpile și materialul. Puteți face acest lucru manual, deși este mult mai simplu să coaseți la mașina de cusut.

9. Acum veți confecționa partea din față a papucilor. Măsurați aproximativ 13 cm, începând de la manșeta mânecii și decupați. Coaseți manșeta și rotunjiți partea opusă a acesteia. Faceți la fel ca în imaginile de mai jos.

10. Acum aveți o bucată de tricot cu branțuri cusute pe ambele părți și vârful. Trebuie să aveți două piese! Confecționați-le și treceți la etapa de coasere a pieselor!

11. Puneți vârful pe partea din față a branțului cusut. Ambele vârfuri trebuie să coincidă. Coaseți papucii în acest punct.

12. Acum trebuie să mișcați vârful papucului cu 3 cm în jos și să coaseți colțurile piesei în zona manșetei și părțile laterale ale bucății de tricot cu branț. Faceți câteva cusături după cum este arătat în imagine.

13. Coaseți ambele piese pe cerc de la stânga la dreapta și adunați părțile în plus. Datorită cusăturilor de fixare pe care le-ați făcut, va fi mai ușor de cusut.

14. Întoarceți pe față papucul, astfel încât cusăturile să rămână în interior. Apoi faceți două tăieturi în zona călcâiului. Tăieturile să fie cu câțiva milimetri mai departe de branț.

15. Pentru a meșteri călcâiele papucilor, trebuie să le formați din trei bucăți de pânză. Apoi coaseți piesele. Trebuie să obțineți două cusături verticale.

16. Marginile papucilor! Tăiați de la pulover marginea de jos. Marginea neprelucrată, îmbrăcați-o cu fâșia de aproximativ 5 cm. Tăiați-o în două bucăți. Fixați-le cu bandă adezivă, după cum este arătat în imagini. Puneți-le la papuci, lipiți-le cu coaseți-le. Faceți același lucru cu cealaltă fâșie.

17. Veți obține astfel de papuci de cameră drăguți!

Acum piciorușele dvs. vor sta la călduț! Dăruind o viață nouă unui pulover vechi, ați meșterit singuri un lucru drăguț și foarte util.