„Acum soacra ta va avea nepoți adevărați”, mi-a spus o cunoștință care aflase despre sarcina cumnatei mele.

Am o relație bună cu părinții soțului meu. M-au primit foarte bine în familia lor și se bucurau de fiecare dată când mergeam la ei în vizită. Dacă soacra mi-a făcut observații, atunci nu mi-a rănit sentimentele. Era foarte dulce și prietenoasă cu mine.

După ce s-au născut copiii noștri, părinții soțului au început să-și iubească foarte mult nepoții, erau primii, doriți și așteptați. Am și o cumnată care se comporta bine cu noi. Cumnata mea s-a căsătorit nu demult și am aflat recent că este însărcinată. Toată lumea așteaptă cu nerăbdare acest eveniment minunat. Chiar și fiica noastră este nerăbdătoare să-și vadă verișorul.

Am mers, cu câteva zile în urmă, într-un parc și ne-am întâlnit întâmplător cu o cunoștință de a noastră. Am discutat puțin, după care m-a întrebat despre sarcina cumnatei mele apoi mi-a spus niște lucruri care m-au lăsat fără cuvinte:

– Ascultă, ești pregătită?

– De ce? – am întrebat.

– Ei, soacra ta va avea acum un nepot adevărat.

– Adică? Nu înțeleg ce aveți în vedere.

– Ei, vei înțelege după ce va naște fiica ei dragă.

M-au șocat aceste cuvinte, nu am știu ce să răspund. Nu am putut înțelege de ce m-a întrebat așa ceva. Din punctul său de vedere reiese că nepoții de la fii nu sunt nepoți adevărați? Doar o fiică poate naște nepoți adevărați?

Am tot încercat să uit de acea discuție, dar oricum îmi apărea în minte și nu mă lăsa în pace. Mă tot gândesc dacă este adevărat că soacrele îi iubesc pe unii nepoți mai mult? Oare chiar fac diferență?