Acești băieți pur și simplu au pictat pe drum o zebră. Efectul a fost fulminant!

Regulamentul circulației rutiere, indicatoare, marcajele: toate acestea reprezintă un volum mare de informație pe care nu îl poate însuși în totalitate un om neexperimentat. Totuși ele reprezintă niște element care uneori au un rol vital, la propriu, căci de respectarea regulilor de circulație poate depinde sănătatea șoferului, pasagerilor și a pietonilor.

Într-un orășel din Islanda s-a făcut un experiment uimitor pentru a spori siguranța circulației rutiere. Astăzi toată lumea admiră imaginile 3D care împodobesc piețele, parcurile sau blocurile din întreaga lume.

Guvernul statului insular a decis să utilizeze această artă în scopuri foarte practice și utile.

Astfel a luat naștere zebra 3D. Trecerea de pietoni formată din dungi late a fost transformată într-o adevărată operă de artă. Iluzia optică îi face pe șoferi să încetinească și să fie mult mai atenți și s-a dovedit a fi mai eficientă chiar decât prezența unui polițist real. Totuși instinctul autoconservării e o forță enormă și funcționează mereu.

Pietonilor le place această inovație, căci acum traversând strada ei se simt într-o siguranță mult mai mare decât în trecut.

Unii chiar ezită să calce pe trecerea de pietoni, căci ea seamănă cu o structură din beton suspendată în aer.

În filmulețul de mai jos puteți vedea cum arată în realitatea această trecere de pietoni și ce reacție au participanții la trafic atunci când se apropie de ea.

[mashvideo]

De fapt acest concept de marcaj rutier nu a fost inventat în Islanda. Anul trecut în India s-a făcut ceva similar, dar la un nivel ceva mai primitiv și pe o porțiune de drum cu trafic mult mai redus.

Astăzi întreaga lume se mișcă cu o viteză incredibilă, inclusiv unitățile de transport. În acest ritm al vieții uneori e dificil să te oprești și să faci o pauză. Dar iată că există unele invenții neobișnuite care te pot ajuta să faci un mic răgaz! S-ar putea ca în viitor astfel de soluții să fie răspândite în întreaga lume, căci pietonii sunt în pericol oriunde există unități de transport.

Deocamdată astfel de zebre și-au dovedit din plin eficiența! Ați vrea să aveți așa ceva și în localitatea dvs.?