Acestea sunt culorile sezonului toamnă-iarnă

Ce culori vor fi la modă în toamna și iarna? Care dintre acestea va fi culoarea anului?

Recent experții Institutului Pantone au prezentat lista de culori pentru sezonul viitor, pe lângă aceasta au elaborat o listă de bază pentru ținutele office sau casual.

Culorile sezonului toamnă-iarnă 

Toate nuanțele vor avea la bază culorile naturale ale toamnei, ceea ce va face ca ținutele să fie armonioase și potrivite pentru acest sezon. Gama de culori prezentată la săptămâna modei de la Londra și New York nu pare a fi foarte densă datorită includerii unor culori ușoare care împrospătează paleta.

Iar ținutele noi create de designerii mondiali subliniază perfect tendințele următorului sezon.

În top 10 cele mai moderne culori ale sezonului toamnă-iarna au fost incluse următoarele:

— Red Pear;

— Valiant Poppy;

— Nebulas Blue;

— Ceylon Yellow;

— Martini Olive;

— Russet Orange;

— Ultra violet;

— Crocus Petal;

— Limelight;

— Quetzal Green;

— Culori suplimentare (conform designerilor);

— + Nuanțele de bază.

Să le studiem pe fiecare în parte:

1. Red pere.

Este o culoare foarte bogată, frumoasă, care se află pe prima poziție Pantone în acest sezon. Este o nuanță bordo-închis, suculentă și bogată care arată extraordinar.

Este, de asemenea, ideală pentru manichiură sau pentru colorarea părului.

2. Valiant Poppy.

Valiant Poppy a mai fost prezent la show-urile de modă. Se deosebește prin ​​profunzime, este o culoare dinamică și expresivă, caldă, dar este totodată lipsită de agresivitate.

3. Nebulas Blue.

Este o nuanță care ne amintește de culoarea cerului seara devreme și va deveni, fără îndoială, o sursă de inspirație pentru mulți designeri.

Este ideală pentru paltoanele sau sacourile de toamna, blugi, pantaloni, fuste, jachete și costume.

4. Ceylon Yellow.

Ceylon Yellow are în compoziția sa și nuanțe de verde care ne amintesc de muștarul picant. Puteți să o includeți în ținutele Dumneavoastră ca pe o culoare de bază sau s-o alegeți pentru accesorii.

5. Martini Olive.

Această culoare va fi, cu siguranță, puntea de trecere spre culorile mai întunecate și va împrospăta paleta sezonului. Este o nuanță perfectă pentru toamnă, nu este foarte întunecată sau sumbră.

6. Russet Orange.

Roșu-portocaliu este una dintre cele mai aprinse culori ale toamnei, imitând frunzele căzute. Culoarea este excelentă atât pentru ținute, precum și pentru unghii.

7. Ultra Violet.

Ultra Violet este o nuanță pură de violet, adânca și moale. Se combină perfect cu alte culori din această listă, precum și cu culorile tipice sezonului toamnă-iarnă.

8. Crocus Petal.

Crocus Petal este cea mai ușoară și mai romantică dintre toate culorile paletei Pantone pentru următorul sezon. Este foarte moale și ne amintește de ultimile flori de primăvară și vară.

9. Limelight.

Este o culoare aprinsă și „picantă” după cum este descrisă de Pantone. Este cea mai proaspătă și ușoară din gama Pantone  și mai aprinsă decât frunzele galbene care cad de pe copaci.

10. Quetzal Green.

Este o culoare aprinsă, dar profundă, care nu poate fi confundată cu alte nuanțe. Este o combinație senzațională de albastru și verde, care va fi neapărat pe podiumurile celor mai faimoase case de modă.

Ne amintește de culoarea valurilor mării.

Nuanțe suplimentare (conform designerilor):

11. Mellow Rose.

Mellow Rose este una dintre cele două culori moi și aprinse în același timp, unice din cadrul săptămânii modei de la Londra. Aceasta este una dintre culorile cele mai fine propuse vreodată deoarece rozul pudrat nu este considerat, de obicei, drept nuanță a sezonului de toamna-iarnă.

12. Pink Peacock.

Pink Peacock este o altă nuanță exclusivă pentru acest sezon. Este o culoare care se va combina cu majoritatea nuanțelor pielii.

Paleta de culori clasice.

Paleta de bază este este indispensabilă pentru garderoba noastră, deoarece este mereu actuală și nu depinde de tendințele modei. Puteți purta aceste culori în orice anotimp, combinându-le cu nuanțe la modă.

Care vor fi elementele paletei de bază pentru următorul sezon?

13. Sargasso Sea.

Este cea mai nouă nuanță de albastru-închis, care poate fi folosită pentru orice stil. Caracteristica sa principală este faptul că se poate combina ușor cu alte culori.

14. Almond Bluff.

Almond Bluff este o nuanță nude plăcută și moale. Culorile nude au fost mereu prezente în garderoba fashionistelor, iar Almond Bluff este o culoare ideală.

15. Tofu.

Tofu nu este nuanță complet albă. Nu este o culoare foarte aprinsă sau ascuțită și va deveni neapărat culoarea preferată în următorul sezon.

16. Quiet Gray.

Este o nuanță moale de gri, care se potrivește perfect oricărei ținute. Ușoară și luminoasă, va fi perfectă atât pentru stilul clasic cât și pentru cel sportiv.

17. Meerkat.

Această nuanță frumoasă de maro vă va ajuta la să diversificați ținutele de diferite stiluri.

Tabelul combinațiilor culorilor la modă. 

Fiecare culoare din paleta Pantone și-a găsit cele mai bune combinații în tabelul nostru (următoarea imagine). Puteți combina o culoare de bază cu una suplimentară, precum și două culori de bază care se află într-un rând.

Stiliștii ne recomandă să nu utilizăm mai mult de trei culori într-o ținută.