Aceste trei principii taoiste ale ”Inacțiunii”, vor face viața noastră mult mai fericită!

Te-ai trezit vreodată dimineața cu gândul că ai pierdut controlul asupra vieții? S-a întâmplat vreodată, nici măcar să nu înțelegeți ce este bine și ce este rău? Fiecare din noi are astfel de zile și acest lucru este absolut normal. Dacă ați decis să schimbați situația, înseamnă că ați parcurs deja jumătate de drum. A mai rămas doar să înțelegeți cum să realizați acest lucru.

Cu toții vă luptați curajos cu demonii voștri. Zilnic și fiecare în felul său. Eforturile voastre, mai mari sau mai mici, cu siguranță merită apreciate și aplaudate.

Esența filosofiei orientale presupune că secretul controlului asupra vieții nu este o acțiune.

Desigur, această afirmație nu corelează deloc cu conceptele – cheie ale civilizației occidentale, cum ar fi ”munca grea trebuie mereu să fie răsplătită” sau ”trebuie să tindem neîncetat spre succes”.  ”Inacțiunea” este ”pilonul” filosofiei taoiste. Acest lucru se numește Wu-Wei sau ”acțiune prin inacțiune”.

Așa numita ”inacțiune”este exact ceea, ce dă un impuls puternic acțiunii.

”Inacțiunea” se compune din trei etape: Aveți încredere, Apreciați, Trăiți.

Aveți încredere

Țineți minte, orice s-ar întâmpla în viață, se întâmplă din anumite motive. Prin urmare trebuie să aveți încredere în situație și să o acceptați.

Dacă ceva nu vă justifică speranțele și așteptările, este posibil nici să nu aveți nevoie de acest lucru.

Nu permiteți dificultăților să vă distrugă, nu renunțați în niciun caz. Învățați să acceptați ceea ce nu puteți schimba. Liniștit.

Mintea voastră va interveni și va încerca să vă încurce dar nu trebuie să vă descurajați. Și mai ales, nu cedați în fața tentației de a renunța.

Aveți încredere în propria intuiție, iar restul va face Universul.

Aveți încredere în ceea ce se întâmplă – este cel mai bun lucru pe care îl puteți face atunci când sunteți într-o stare confuză sau trăiți vremuri grele.

Orice s-ar întâmpla, trebuie să aveți mereu zâmbetul pe buze. Viața este frumoasă!

Apreciați ceea ce aveți

Observați și fiți recunoscători pentru cele mai mici daruri pe care vi le oferă viața: un cer senin deasupra capului, mirosul de ozon după ploaie, ciripitul păsărilor sau un autobuz, care a venit la timp.

Mulțumiți pentru tot ce aveți și în scurt timp veți observa că ați încetat să vă plângeți pe viață, că nu aveți ceva sau nu aveți pe nimeni.

Este suficient să schimbați unghiul din care priviți viața. Acceptați viața ca pe un dar uriaș și nu ca pe un loc în care trebuie mereu să vă confruntați cu tot felul de obstacole.

La început, acest lucru nu va fi deloc simplu. Dar, acesta este unicul drum pe care puteți merge.

Apreciați acei oameni pe care îi iubiți. Vorbiți-le despre această dragoste și oferiți-le căldură. Viața se poate termina în orice clipă și s-ar putea să nu vă iertați niciodată, că nu ați reușit să spuneți cele mai importante cuvinte. Amintiți zilnic celor dragi, că apreciați faptul că vă sunt alături. Mărturisiți cât de mult îi iubiți și cel mai important – învățați să iertați. Chair dacă nu puteți uita, iertați!

Trăiți

Cogito ergo sum – ”Gândesc înseamnă că exist”. Acest lucru l-a spus Rene Decart. Este cel mai bun lucru pe care îl puteți face – gândiți! Analizați-vă trecutul și încercați să vă imaginați viitorul fericit.

Imaginați-vă cât de multe transformări au avut loc în Univers, pentru ca dvs să apăreți pe lume și să vă formați ca personalitate!

Imaginați-vă viitorul, dar foarte atent – nu exagerați cu aceste fantezii și viziuni. Nu totul poate și trebuie să se întâmple așa cum v-ați imaginat. Viața nu este un joc!

Acceptați cu toată inima și fiți recunoscători pentru prezent. Intuiția, care este un fenomen la fel de inexplicabil ca existența lui Dumnezeu, va fi un ghid perfect prin viață. Foarte curând veți observa că sunteți înconjurat de oportunități și șanse noi.

Viața nu este neapărat un serial cu multe probleme – după cum spune Rudy Francisco: „Nu contează dacă paharul este pe jumătate gol sau pe jumătate plin. Cel mai important este că aveți apă.”

Beți această apă și nu vă mai plângeți pe viață.

Mușchii apar doar după multe antrenamente cu gantere, care sunt destinate anume pentru acest lucru. De aceea, dacă simțiți că povara este prea mare, ridicați-vă în piciore și îndreptați privirea în sus. Este ca un exercițiu.

Când lumea se prăbușește în jurul vostru, priviți ruinele care au rămas de la ea și construiți din ele ceva nou. Întotdeauna puteți începe o viață nouă!

Nu uitați că sunteți încă aici. Inima omului are aproximativ patru mii de bătăi pe oră. Fiecare din aceste bătăi strigă: ”Încă mai trăiești!”

Încă mai trăiți! Acționați reieșind din acest lucru!