Aceste șosete devin din ce în ce mai populare! Eu le tricotez folosind două andrele. Ai aici schemele, pașii și descrierea…

Cu fiecare an, șosetele tricotate devin tot mai populare. Pot fi folosite în calitate de papuci de cameră, întrucât sunt foarte practice și comode, plus că sunt și drăguțe. Dacă îți dorești să înveți să tricotezi astfel de șosete folosind două andrele, atunci materialul ce urmează îți va fi de ajutor. Mai jos găsești schemele și descrierea pas cu pas a procesului de realizare.

Cum să tricotezi șosete folosind două andrele: tehnici de realizare

Există o mulțime de tehnici de tricotare a șosetelor. Pentru realizarea unor șosete pot fi utilizate patru andrele, andrelele circulare sau, chiar, croșeta. În cele ce urmează, însă, vom lua în considerare una din cele mai simple tehnici – cea cu două andrele. Chiar și un începător ar putea cu succes să ducă la bun sfârșit un astfel de proiect.

În ceea ce privește tehnicile propriu-zise de tricotare a acestor șosete, există trei:

  1. Prima tehnică presupune începerea proiectului de la vârful șosetei. Se formează un număr minim de ochiuri, apoi numărul crește din contul lațurilor.
  2. A doua tehnică presupune tricotarea părții de jos a șosetei (călcâiul) care coboră către vârful șosetei. Această tehnică este valabilă și pentru tricotarea ciorapilor.
  3. A treia tehnică este numită transversală. Potrivit acesteia, șoseta se tricotează de la o margine la alta, apoi se coase.

În continuarea, vom analiza diferite tehnici de tricotare a șosetelor, iar instrucțiunile pas cu pas te vor ajuta să realizezi fără dificultăți aceste proiect.

Cum să tricotezi niște șosete, folosind două andrele – metodă pentru începători, cu fotografii

Materialele necesare:

  • fire groase pentru bază;
  • fire subțiri pentru înfrumusețarea marginilor;
  • andrele nr. 4 (circulare, în acest caz);
  • ac cu ață pentru cusătură.

Procesul de lucru:

1. Se formează 87 de ochiuri, se leagă 10 rânduri și pe față, și pe spate, cu ochiuri pe față, adăugând la sfârșitul fiecărui rând câte un ochi. În final, se obțin 97 de ochiuri de lucru.

2. Se tricotează pe față un rând cu firele subțiri.

3. Se tricotează modelul ”dințișori” pe margine. Modul de realizare a acestuia este prezentat pe larg în video-ul următor.

4. Se obține o astfel de porțiune ”găurită”.

5. Se pliază în jumătate și, introducând andreaua în ochiurile inferioare (în imagine este prezentat modul în care trebuie prinse ochiurile), legați ”dințișorii”.

6. ”Dințișorii” se leagă cu firul de bază, cel gros.

7. Se tricotează 8 rânduri de bandă elastică 1×1.

8. De la marginea tricotajului, se fac 30 de ochiuri folosind firul de bază, apoi se introduce firul subțire pentru a tricota ”dințișorii”. Aceștia se leagă și se tricotează pe cele 37 de ochiuri mijlocii.

Lucrarea ar trebui să arate așa.

9. ”Dințișorii” din mijloc se leagă în același mod, prezentat mai sus.

10. În continuare se lucrează asupra marginilor.

11. Se tricotează câte 12 ochiuri pe ambele părți de-asupra ”dințișorilor”. În cele 13 ochiuri de mijloc se tricotează banda elastică 1×1, în fiecare rând unind ultimul ochi cu ochiul de rezervă.

12. Se formează parte din față a șosetei. Ar trebui să arate ca în imaginea de mai jos.

13. Apoi se tricotează două rânduri, la fel ca în desen, de jur împrejurul lucrării, și se încheie tricotatul șosetei.

14. Marginea se întărește cu ajutorul croșetei, efectuând un rând de piciorușe cu un laț.

15. În final, se obțin aceste șosete drăguțe.

 

Sursa: Tasha Derkach, Рукодельное царство, Мастер классы и уроки по вязанию