Aceste perdele, care au mai mult de 7 ani, arată de parcă ar fi noi datorită acestui truc

Perdelele sunt un decor minunat al bucătăriilor noastre, mai ales când strălucesc de curățenie și au un miros proaspăt. Dar, din păcate, tulul din bucătărie se murdărește foarte repede, mai ales dacă se află aproape de aragaz.

Gospodinele care au parte de așa experiență, știu cât este de complicat să se elimine petele de grăsime de pe perdea. Noi am descoperit niște metode eficiente pe care dorim să vi le dezvăluim și Dumneavoastră! Încercați-le.

Cum puteți scăpa de petele de grăsime de pe perdele.

Metoda nr. 1

Pentru spălarea delicată va fi perfectă săpunul pentru rufe. Umpleți un lighean adânc cu apă caldă, dați pe răzătoare jumătate de săpun, puneți tulul în apă și lăsați-l timp de 1 oră. Apoi spălați cu atenție zonele murdare și apoi perdeaua în întregime.

Metoda nr. 2

Umpleți un lighean cu apă, adăugați 1,5 linguri de bicarbonat și amestecați bine lichidul. Puneți tulul în lighean și spălați-l cu săpun de rufe (72%). Apoi adăugați puțin detergent pentru vase, spălați perdelele și mai lăsați-le în acest lichid timp de 1-2 ore. Apoi spălați-le atent cu mâna. Veți rămâne uimite de rezultat!

Metoda nr. 3

Această metodă este pentru petele proaspete. Aplicați puțin detergent pentru vase pe zona murdară, lăsați să acționeze timp de 20-30 minute, apoi clătiți perdeaua de spumă.

Metoda nr. 4

Scoateți tulul, puneți-l într-un vas adânc și turnați peste el o soluție formată din apă și o lingură de sare. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătiți-l manual sau în mașină de spălat.

Metoda nr. 5

Înmuiați perdeaua murdară în apă cu oțet (1 lingură de oțet) și spălați-o cu mâinile, apoi clătiți-o bine.

Metoda nr. 6

Dacă petele de pe perdea sunt mai vechi, umpleți un lighean cu apă caldă, adăugați 0,5 de flacon de amoniac și dați pe răzătoare jumătate de săpun de rufe, amestecați bine. Puneți tulul în acest lichid și fierbeți-l timp de 20-30 minute (după ce va începe să fiarbă nu uitați să reduceți focul). După ce se va răci, spălați-l cu mâna sau în mașina de spălat.

Astfel perdelele preferate vă vor sluji mai mult. Este, fără îndoială, mai bine să vă debarasați imediat de petele de grăsime. Pentru aceasta puteți utiliza sarea sau creta.

Sperăm ca aceste metode să vă fie de ajutor!