Aceste incredibile sculpturi de marmură din secolul al XIX-lea creează iluzia unui văl transparent.

Vălul a fost văzut întotdeauna ca un simbol al misterului, ascunzând cu multă măiestrie ceea ce se află sub el. Transferul formelor sale complexe cu ajutorul artei a reprezentat o adevărată provocare pentru mulți artiști de-a lungul istoriei.

Nu putem să nu-i menționăm pe sculptorii care au dat dovadă de talent, transformând blocurile de marmură rece în forme calde și delicate.

Un astfel de sculptor a fost Giovanni Strazza, sculptor italian din secolul al XIX-lea. Se cunosc foarte puține lucruri despre el, cu excepția faptului că a studiat la Academia Brera și a lucrat ca sculptor la Roma și Milano. Chiar dacă nu se cunosc prea multe lucruri despre el, una dintre cele mai celebre lucrări de artă a supraviețuit până în zilele noastre și servește ca dovadă a incredibilului talent al sculptorului.

„Fecioara Maria” este o statuie de marmură sculptată prin anii 1850 de către Giovanni Strazzo.

Este un bust al Fecioarei Maria, chipul său fiind acoperit de un voal transparent. Statuia se află în prezent în orașul St. John’s, Canada. După ce a primit-o în dar în 1856, episcopul John Thomas Malloch a numit-o drept o „perlă de artă”.

Sculptorul italian Giuseppe Sanmartino a creat, în 1753, sculptura „Hristos sub giulgiu”.

Sculptura îl reprezintă pe Iisus Hristos acoperit de un giulgiu. În prezent această sculptură este considerată una dintre cele mai impresionante opere de artă create vreodată.

Admirați, în continuare, mai multe capodopere de acest fel!

„Fecioara acoperită cu văl” , Raphael Monty, 1846 – 1847.

„Bustul unei doamne acoperite de văl”, Antonio Corradini, 1717 – 1725.

„Călugăriță cu văl”, Giuseppe Croff, 1860.

„Ondină care se înalță din ape”, Chauncey Bradley Ives, 1884.