Aceste 6 lucruri, sunt categoric interzise să le faceți în prezența copiilor!

Părinții sunt primii profesori ai copiilor. Pe măsură ce cresc, copiii se uită la tatăl și la mama lor și adoptă același comportament, manierele și stilul de viață. Prin urmare, este puțin ca părinții doar să le spună copiilor cum să trăiască, ei trebuie să fie și un exemplu demn de urmat, scrie Read&Digest Health.

Anume părinții (și nu profesorii, dădaca sau bunicii), trebuie să educe un fiu muncitor, binevoitor și respectuos sau să-și învețe fiica să se aprecieze.

Obligațiile unui părinte sunt cea mai dificilă, dar și cea mai responsabilă datorie din lume. Această datorie presupune, că trebuie să educați în copil cât ma multe calități pozitive. Iar majoritatea din aceste calități sunt educate încă din frageda copilărie, pe propriul exemplu al părinților.

Dacă doriți ca copii să iubească plimbările în aer liber, trebuie să mergeți la plimbare cu ei. Dacă doriți să creșteți un copil binevoitor și amabil cu cei din jur, fiți la fel. Dacă nu doriți să creșteți un om care mereu se va certa cu toată lumea – aveți grijă de ceea ce spuneți și cum vă exprimați. Fiți siguri că dacă fumați sau beți, copiii dvs vor face același lucru când vor crește. Ei absorb toată experiența părinților săi fără a filtra ce este bine și ce este rău.

Vom enumera 6 lucruri pe care nu trebuie să le faceți în prezența copiilor dvs. Ceea ce vi se părea a fi un lucru mărunt, poate avea un impact mare asupra personalității și relațiilor copilului cu alte persoane.

1. Nu comentați și nu insultați pe nimeni.

Este urât să discutăm oamenii pe la spatele lor, dar este și mai rău, dacă faceți acest lucru în prezența copiilor. Mai ales, dacă nu doriți să stricați relația cu persoana pe care o discutați. Copiii vor ține minte tot ce le spuneți și în cel mai nepotrivit moment se vor exprima și vă vor pune într-o poziție ciudată. Evitați sarcasmul și glumele pe seama cuiva, deoarece că copiii vor prelua rapid acest stil de comunicare și comportament, ceea ce îi va împiedica mai târziu să interacționeze cu oamenii.

2. Nu vă criticați partenerul.

Dacă criticați soțul sau soția în prezența copilului înseamnă că subminați autoritatea acestui părinte. În orice împrejurimi, copilul trebuie să-și respecte părinții, dar dacă el va auzi mereu insulte și critici în adresa unuia din părinți, va ajunge să se îndoiască de el. Iar când va crește, se va comporta la fel cu partenerul său. Dacă vreți cu adevărat să spuneți ceva partenerului dvs, vorbiți cu el, atunci când sunteți singuri. În prezența copiilor, vorbiți liniștit și cu respect.

3. Nu vă pierdeți calmul.

Se spune că răbdarea este o virtute. Fiți răbdători și rezervați și nu vă supărați pe lucruri mărunte. Acest comportament este important mai ales în cazul copiilor. Ei se interesează mereu de tot felul de lucruri, adresează foarte multe întrebări și nu vă lasă în pace până când nu primesc toate răspunsurile. Copilăria – este perioada în care sunteți testat ca părinte. Jucăriile împrăștiate prin casă, fărâmiturile pe jos, țipetele și agitația – pot enerva pe oricine. Dar, totuși, trebuie să încercați să nu vă enervați. Și mai ales trebuie să evitați să vă manifestați o atitudine agresivă față de copii.

4. Nu ignorați copiii.

Desigur, copii vor avea foarte multe întrebări și să răspundeți la toate aceste întrebări poate părea obositor. Dar răbdarea este cheia succesului. Răspundeți copiilor la toate întrebările, pentru că de altfel, ei vor adresa aceleași întrebări altora, posibil unor oameni, care nu merită încredere. Vorbiți cu copiii, acordați-le puțin timp pentru a-i asculta și a le da un sfat. Cine poate fi un ascultător mai bun decât părinții?

5. Nu folosiți gadgetul tot timpul. 

Telefoanele, tabletele și alte gadget-uri sunt folosite de toată lumea. Cu toate acestea, pentru copii ar trebui să existe niște restricții, iar acest lucru trebuie demonstrat pe propriul exemplu. Dacă mama stă mereu cu telefonul în mână, copilul ei va dori să facă același lucru. În orice caz, contactul cu realitatea virtuală trebuie dozat. Trimiteți copii să se joace afară, să comunice și să se distreze cu alți copii.

6. Nu mințiți.

Și în cele din urmă, nu mințiți! Acest lucru se referă la orice minciună, chiar și cea mai inocentă. Obiceiul de a spune minciuni se preia foarte repede și în curând copiii voștri vă vor minți chiar și fără un motiv serios. Evitați minciuna indiferent de situație! Neacceptarea minciunii se educă la copii de până la 6 ani.

Țineți cont de aceste lucruri și fiți un exemplu pentru copiii dvs!