Camera noastră de baie are o suprafață foarte modestă, de doar 2 m². După aplicarea faianței, dimensiunile au rămas 1,48х1,3 m, la o înălțime a tavanului de 2,37 m.
Noi am vrut să avem cadă acolo, dar pe piață nu am găsit nimic potrivit la aceste dimensiuni. Totodată ne-am dorit să ținem în baie și mașina de spălat, iar asta complica ecuația și mai mult. Într-un sfârșit noi am decis să facem totul cu forțele proprii. Astfel am făcut o mică schiță a ceea ce ne dorim și ne-am pus pe treabă.
Pentru început am demontat practic tot ce se putea pentru a pregăti bine toate suprafețele și rețelele.
Țevile sistemului de încălzire le-am instalat acolo unde am planificat să punem radiatorul.
Blocul e din 1976 și a fost făcut din cărămidă, dar calitatea zidăriei e foarte proastă. Pe alocuri a trebui să punem un strat de 5-6 cm de tencuială pentru a îndrepta peretele.
Când a venit vorba de cadă, ne-am gândit că ar fi foarte interesant să o facem cu mâinile noastre.
Am făcut o carcasă din profil metalic, după care am trecut la partea de decor. Între timp am remarcat că sub cadă rămâne mult spațiu liber și am decis să montăm acolo două sertare pentru detergenți și alte lucruri necesare.
Rezultatul era îmbucurător. Între cadă și mașina de spălat rămânea puțin spațiu și noi l-am valorificat din plin, făcând o poliță foarte practică.
Însăși cada am decorat-o cu faianță. E drept că pentru efect estetic pe margine am pus mozaic mărunt.
Tavanul l-am făcut din panouri PVC și am pus și 3 becuri LED, dar și un ventilator pentru aerisire.
Vă dați seama că e mult mai simplu să cumperi o cadă gata decât să o faci de la zero, dar rezultatul s-a meritat din plin.
Acum e o adevărată plăcere să faci baie, căci cada e foarte spațioasă.
De acum nici camera de baie nu mai pare atât de micuță, căci noi avem aici tot de ce este nevoie!
Cum ți se pare?