Acest patiser își transformă deserturile în niște lumi în miniatură pe care ți-i jale să le atingi, darămite să le mănânci

Știm cu toții că prăjiturile sunt slăbiciunea multora dintre noi. Dar pentru cofetari crearea unui desert nu este doar o simplă activitate, ci și o artă întreagă. Dacă ne întrebăm: oare cu ce ar mai putea să ne surprindă vreun cofetar, dacă nu cu gustul creației sale? Vă răspundem că nu este chiar așa.

Cel care ne dovedește că am putea face o adevărată joacă din gătit este patiserul italian Matteo Stucchi. Tânărul de 24 de ani, originar din Monza, creează niște deserturi atrăgătoare care îți fac poftă cât ai pocni din degete. Matteo adaugă prăjiturilor sale niște piese mici care-i transformă dulciurile sale pregătite acasă în niște scene miniaturale inventive și pline de imaginație. Concentrat atât pe gust, cât și pe creativitate patiserul consideră că atunci când este vorba despre deserturi decorul este la fel de important precum gustul.

Stucchi are povești de cofetărie perfecte pentru orice ocazie. Printre prăjiturile sale delicioase putem întâlni scenete precum constructori care folosesc o macara de jucărie care presară peste tiramisu praf cu cacao, un echipaj mic-rafting care navighează prin vâltori de ciocolată și multe altele.

Creațiile sale sunt un omagiu adus romanului Călătoriile lui Guliver, care se pare că-i influențează întreaga sa activitate creativă. Cofetarul ne dezvăluie noi și noi delicii pe pagina sa de Instagram.

Sunt numai bune pentru petrecerile celor mici, toată lumea va dori să facă poze, iar copiii vor fi efectiv încântați.

Este o muncă imensă și pare greu de crezut că din mâinile unui om pot ieși asemenea lucrări extraordinare, care mai sunt și „mâncabile”. Vă îndemnăm să admirați și Dumneavoastră aceste capodopere!

1. 

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.