Acest fotograf ne dezvăluie realitatea dură a vieții din camerele de 4 m² din Coreea de Sud

Coreea este renumită pentru cultura sa, zgârie-norii superbi, mâncarea delicioasă și tehnologiile avansate. Dar fotograful sud-coreean Sim Kyu-Dong ne arată și cealaltă parte a monedei, Goshiwon, niște locuințe mici și ieftine în care locuiesc unele persoane din Coreea de Sud.

Goshiwon a fost creat pentru cei care se pregătesc pentru diferite teste sau examene.

Camerele sunt foarte mici. Chiar și așa, aceste locuințe sunt o adevărată salvare pentru persoanele care nu-și pot permite cheltuieli prea mari pentru chirie.

Aceste locuințe au atât avantaje cât și dezavantaje. 

Camerele din goshiwon au, de obicei, un pat, o masă și un dulap, iar restul obiectelor se împart cu vecinii. Paturile sunt foarte mici și incomode, iar zgomotul care se aude din alte camere este deranjant.

„Cu toate acestea, când am fost pentru prima dată la goshiwon, m-am simțit mult mai bine decât mă așteptam. Acest loc m-a ajutat să experimentez farmecul vieții minimaliste” – afirmă Sim.

Goshiwon este un început bun.

Sim consideră că goshiwon este un tip de locuință care a luat naștere ca o alternativă la chiriile scumpe din Seul.

Fără o astfel de oportunitate nu s-ar fi gândit niciodată să se mute în capitală. „Din același motiv unii tineri, care fac primii pași în lumea mare, locuiesc aici până când reușesc să economisească suficienți bani pentru a-și putea închiria o locuință.

Fiecare cameră are prețul său. 

Prețul depinde de condițiile oferite. Goshiwon din fotografiile lui Sim este cel mai ieftin, chiria fiind de aproximativ 200 de dolari.

Există camere care oferă condiții mai bune, dar și prețul ajunge la 500 de dolari. O cameră cu baie sau cu fereastră este mai scumpă.

Ați fost vreodată în Coreea? Vă puteți imagina viața în astfel de condiții?