Această scenă tăiată la montaj din ”Titanic” ar fi făcut filmul de un milion de ori mai bun!

”Titanic” este un film grandios, filmat în 1997. A primit 11 premii Oscar și a adus celebritatea regizorului James Cameron și actorilor protagoniști – Kate Winslet și Leondardo DiCaprio. Iar coloana sonoră a filmului, interpretată de Celine Dion, ”My Heart Will Go On”, a devenit un hit, fiind cel mai popular cântec de dragoste din acea perioadă, și chiar și în prezent este apreciat la fel de mult.

Se știe că versiunea filmului, pe care am vizionat-o după premiera în cinematografe, are în jur de 3 ore ca durată.

În tot acest timp, spectatorii au urmărit încântați istoria naufragiului transatlanticului, din anul 1912.

Nava avea dimensiuni colosale, putea găzdui aproximativ 2 mii de pasageri, însă s-a scufundat în urma ciocnirii de un aisberg în timpul primei sale croaziere. Iar majoritatea pasagerilor s-au înecat în apele înghețate ale Atlanticului.

Pe fundalul catastrofei inevitabile, se naștere povestea de dragoste dintre Rose și Jack. Ea este o răsfățată, dar o mândră și pretențioasă reprezentantă a înaltei societăți. Iar el – un tânăr sărac, deloc răsfățat de soartă, dar foarte iubitor de libertate și talentat. Sunt împiedicați să fie împreună de inegalitățile de rang social, de societatea care îi judecă prin prisma stereotipurilor, de mama severă a Rosei și de logodnicul său brutal și lipsit sentimente calde.

Toate acestea pot fi vizionate pe o durată de 3 ore. Însă, totalitatea materialul filmat constituie 5 ore, ceea ce înseamnă că multe scene au fost tăiate din film, nefiind incluse în versiunea finală a acestuia.

Iată de ce există o mulțime de zvonuri potrivit cărora filmul ar fi putut avea un final cu totul diferit. Spectatorii sentimentali, după ce au aflat acest lucru, își conectează imaginația și în diferite moduri încearcă să reunească cuplul, reînviindu-l pe Jack în versiunea fictivă a filmului îndrăgit.

La cea de-a 15-a aniversare de la lansarea filmului ”Titanic”, a fost produs un film paralel, în care creatorii au împărtășit publicului 29 de scene care au fost tăiate din film sau versiuni extinse ale scenelor incluse în film. Printre acestea se poate găsi o încercare de a explica de ce Rose se afla singură pe pe ușa de lemn ce plutea pe apă, iar Jack nici nu încerca să iasă din apă rece ca gheața.

Printre scenele excluse din film există și momente de comedie. De exemplu, atunci când un vizitator la bar cere barmanului să-i mai dea gheață pentru scotch, în același moment, pe fereastră se vede un aisberg ucigaș și gheața este adusă. Din câte se pare, James Cameron a considerat acest umor prea negru și a decis să excludă scena din film.

Publicul larg a manifestat un regret deosebit pentru scenele romantice care nu au ajuns în versiunea finală a filmului. Anume o astfel de scenă îți vom prezenta mai jos: Rose și Jack se ascund de societatea care îi condamnă și se sărută pătimaș în cazangerie.

Poate dacă aceste scene nu ar fi fost eliminate, filmul ar fi ieșit și mai bun, mai complet, mai profund și mai ușor de înțeles. Ți-ai dori să fie lansată o versiune extinsă a filmului Titanic?

 

Sursa: Мария Михеева