Această persoană minte – rețineți aceste 10 semne, care o dau de gol!

Încă din copilărie părinții încearcă să-și educe odraslele că a minți nu este bine, dar, din păcate, unii uită de această regulă importantă. Există chiar metode pentru a detecta un mincinos în câteva clipe. Dacă acordați atenţie semnalelor din limbajul pe care un mincinos îl foloseşte, veți reuşi să identificați uşor astfel de persoane.

1. Repetă cuvinte și fraze.

Persoanele care mint, repetă anumite fraze sau cuvinte pentru a-i convinge pe cei din jur, dar să se convingă şi pe ei înşişi. Repetarea este, de asemenea, o modalitate de a câștiga timp pentru a vă gândi rapid prin minciunile voastre.

2. Oferă prea multe detalii.

Și nici măcar nu ați cerut aceste informații! Prea multe detalii este un semn evident că aveți de-a face cu un mincinos. Mincinoșii vor veni cu detalii excesive pentru a se acoperi şi pentru a nu trezi suspiciune, dar tocmai astfel ei se dau de gol.

3. Au dificultăți de vorbire.

Mincinoșii întâmpină dificultăți în vorbire ceea ce înseamnă că sunt nervoşi şi nu le este ușor să mintă. Când oamenii sunt stresați se bâlbâie, au blocaje în expunere, pierd firul gândurilor, și sunt descoperiți.

4. Cer să li se repete întrebarea.

Aceasta este doar o altă modalitate de a câștiga timp și de a pregăti „poveste”. Un mincinos poate pretinde că nu aude bine întrebarea sau că nu înțelege prea bine, dar în acest moment el pregătește minciuna.

5. Folosește superlative.

Afirmații de genul: monstruos, scandalos. Uneori sunt potrivite, dar dacă o persoană le folosește în momentul nepotrivit, atunci aceasta poate fi o modalitate de a vă distrage atenția sau de a vă convinge că are dreptate.

6. Încearcă să fie convingător.

Folosește fraze: „Pot să jur”, „Nu voi minți, dar …”, „Niciodată în viață …”. Sunt replici convingătoare, dar mincinosul le folosește pentru a distrage atenția și a vă convinge de „adevărul” lor.

7. Percepe cuvintele dvs drept atac la propria persoană.


Și ce altceva pot să facă pentru a-și apăra minciunile? O astfel de reacție demonstrează că persoana minte cu nerușinare.

8. Nu pot răspunde cu un „nu”.

Un test simplu pentru a-l prinde cu minciuna. Adresați-i persoanei o întrebare directă și vedeți care va fi răspunsul ei. Dacă răspunde cu un sincer „nu”, atunci totul este în ordine, dacă încearcă să se justifice, este un mincinos.

9. Nu au curajul de a-și recunoaște vinovăția.

Acest semn este similar cu cel precedent. Poate fi considerată doar o trăsătură de caracter, dar, de fapt, o persoană sinceră va fi întotdeauna în stare să-și recunoască greșelile și vina.

10. Reacționează foarte emoțional.

Această reacție are drept scop să vă facă să vă simțiți rușinați că ați acuzat o persoană nevinovată, dar în același timp vă va arăta adevăratele sale intenții, pentru că minciuna are picioare scurte.

Acestea sunt semnele care dau de gol un mincinos! Dacă bănuiți că cineva nu este sincer cu dvs, fiți atenți la aceste semen care, de obicei, îi dau de gol pe mincinoși.