Această pasăre este atât de mare, încât poate fi ușor confundată cu o persoană deghizată!

Deși deseori credem că deja ma văzut totul, natura continuă să nu uimească  prin creațiile sale. Una din frumoasele capodopere a naturii poate fi găsită în jungla din America de Sud. Acesta este Vulturul harpie – o pasăre gigant, ce are 1 m în lungime, iar ghearele sunt cât ale unui urs grizzly. Puține dintre viețuitoarele pădurii tropicale ar avea curajul să înfrunte un astfel de prădător. Uimitor, dar cea mai mare și puternică pasăre de pradă nu percepe omul ca un pericol, cu atât mai mult nici ca parte din regimul alimentar. Datorită acestui fapt, grațioasa harpie se lasă cu ușurință fotografiată. Vă invităm să admirați această minune a naturii în pozele de mai jos:

1. Vulturii harpie trăiesc în pădurile tropicale din America de Sud și Centrală. Pot fi găsiți în zona din sudul Mexicului în Argentina. Este cea mai mare și mai puternică pasăre de pradă care trăiește pe pământ astăzi.

2.

3. Natura a înzestrat această pasăre cu un aspect deosebit, mândru și chiar maiestuos – penajul este gri pe cap, negru pe spate, partea superioară a aripilor și pe abdomen. Coada este neagră cu trei linii gri.

4. Lungimea corporală este de aproximativ 86-107 cm. Are o anvergură a aripilor de 176-224 cm.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Vulturul harpie este o specie rară aproape de dispariție, prin urmare, este sub protecție strictă. Numărul harpiilor este redus din cauza distrugerii habitatului lor natural și a braconajului. Acum, în natură, există mai puțin de 50 de mii. În 2002, Panama a recunoscut această pasăre ca un simbol al țării lor.

Sunteți impresionați de măreția și frumusețea acestei păsări uimitoare? Așteptăm comentariile dvs cu drag.