Această metodă de înrădăcinare a plantelor funcționează 100%.

Grădinăritul este o binecuvântare pentru minte, suflet și sănătate combinat cu dragostea pentru natură. În ziua de azi, când viața noastră are un ritm infernal, grădinăritul este un mod de relaxare, o terapie împotriva stresului, pasiune, plăcere sau chiar profesie.

Și știm cu toții că unele plante se înmulțesc mai ușor, altele destul de greu. Fiind pasionați de grădinărit, am reușit să găsim o metodă eficientă chiar și pentru cele mai capricioase plante.

Această metodă de înrădăcinare este pentru plantele care eliberează greu rădăcini. Este o metodă foarte eficientă și se realizează destul de ușor și care nu necesită soluții de stimulare a înrădăcinării. În continuare vă vom explica ce trebuie să faceți!

Veți avea nevoie de:

— scorțișoară;

— miere;

— un pahar cu pământ;

— pungă cu fermoar.

Pași de urmat:

1. Tăiați, de la planta matură, un lăstar care are frunze sănătoase puternice.

2. Înmuiați rădăcina în miere (dacă mierea este groasă, ungeți-o pe rădăcină) și apoi puneți scorțișoară peste stratul de miere.

3. Răsădiți planta tratată în acest mod paharul cu pământ. Mierea și scorțișoara vor distruge bacteriile dăunătoare, împiedicând ca rădăcina să putrezească.

4. Udați planta, apoi puneți paharul în punga cu fermoar și închideți punga. În acest mod apa nu se va evapora, iar planta nu va trebui să fie deranjată pentru udare. Acesta este mediul perfect pentru asemenea proceduri.

5. După 10-15 zile planta va forma rădăcini. Această metodă este potrivită chiar și pentru plantele care se înrădăcinează greu din lăstari.

Această metodă este deseori aplicată de grădinarii de la țară. Încercați-o și dumneavoastră! Este o metodă foarte simplă, eficientă și verificată! Folosind-o, veți putea înrădăcina orice plantă!

Spor la grădinărit!