Această caricatură are peste 60 de ani, dar nimic nu s-a schimbat!

Caricatura artistului sovietic Yulia Ganfa a fost publicată în revista satirică Krokodil în anul 1954, dar este actuală până și în ziua de azi. Și într-adevăr: acest lucru se întâmplă și după 64 de ani, situația este la fel de actuală. Statul nu are viziune și ignoră sectoarele cu adevărat importante, nu investește în viitorul unei țări.

Imaginea redă societatea burgheză prin prisma ideologiei sovietice. Statul investește mai mult decât suficient în război, în armament. Nu re nicio viziune în ceea ce privește viitorul cu adevărat sănătos al unei țări. El va fi numai dacă medicina și educația vor fi la un nivel înalt, știința va ține pasul cu tehnologia, arta va fi scoasă din umbră. De aceste sectoare depinde bunăstarea și prosperarea unei țări.

Nivelul de educație al societății se află în strânsă legătură cu dezvoltarea economică. Viitorul unei ţări, depinde în mare măsură de educația cetățenilor ei, în a le oferi servii medicale de bună calitate, dar statul investește în fiecare an în acest an sume imense in industria de armament, face o investiție oarbă în război.

Este timpul ca să conștientizăm că viitorul oricărei țări constă din alte sectoare mult mai importante cum ar fi medicina, educația, știința, arta, în ele trebuie de investit. Ele are un rol destul de important oriunde in lume și oriunde în lume sunt efectiv ignorate. Sunt pilonii viitorului nostru.

În speranța unei schimbări, unei noi viziuni în viitor, vă lăsăm să admirați această caricatură și să trageți concluzii.

Este după părerea dvs o situație actuală?