Acest banc va pune lucrurile la locul lor și veți înțelege cum funcționează sistemul economic

E luna septembrie, plouă torențial de câteva zile și orașul arată de parcă ar fi părăsit. Toți își duc traiul din credite și trăiesc din datorii. Din fericire, în oraș vine un turist bogat. Vrea să închirieze camera unui hotel, dar mai întâi de toate vrea să o vadă.

Lasă în gaj 100 de dolari proprietarului hotelului, și acesta urcă pentru a vedea camerele hotelului. Proprietarul hotelului, fără a ezita mult, ia bancnota de 100 de dolari și merge cu ea la măcelar să-i plătească o datorie istorică.

Măcelarul, fericit că și-a recuperat banii, se îndreaptă cu bancnota în mână la fermier ca să îi întoarcă datoria pentru carnea de vită cumpărată de acum câteva zile.

Fermierul, având banii în mână, fuge repede ca să îi dea datoria proprietarului magazinului auto.

Proprietarul atelierului, este măcinat de datoria de cândva și merge la magazinul alimentar și pentru a restitui datoria pentru produsele alimentare.

Proprietarul magazinului dă datoria unei fete în timpurile astea de criză până și ea oferă servicii pe datorie! Fata a fugit imediat la proprietarul hotelului și îi întoarce datoria pentru camerele pe care ea le închiria clienților.

În acest moment, turistul după ce a inspectat camerele, spune ca nicio camera nu-i place, își ia bancnota si părăsește orașul.

Toată lumea a întors datoriile. Nimeni de fapt nu a primit nimic, dar întregul oraș trăiește acum fără datorii, și privește cu optimism în viitor…

Distribuie această postare și prietenilor tăi! Lasă-i să înțeleagă și ei într-un mod simplu, cum funcționează economia unei țări.