Accesoriile pe care ar trebui să le aibă fiecare femeie trecută de 40

Când femeia ajunge la 40 de ani, preferințele sale vestimentare suferă schimbări. Ea începe să se simtă independentă de tendințele din lumea modei, căci are deja un stil propriu, inconfundabil, în care eleganța și confortul sunt în prim plan. Ce accesorii ar putea-o ajuta să-și sublinieze aceste trăsături?

Specialiștii din domeniu au făcut o listă cu accesoriile care ar încununa stilul unei femei mature. E interesant să le vezi și să apreciezi măsura în care acestea corespund cu viziunea noastră asupra acestor lucruri. Oare într-adevăr aceste accesorii pot sublinia finețea și eleganța sufletului feminin la “puțin peste 40 de ani”?

Vă atragem atenția că toate lucrurile prezentate în acest articol trebuie să fie de calitate superioară. După 40 de ani înțelegi că e mai importantă calitatea decât o economisire aparentă!

O poșetă interesantă

O poșetă calitativă din piele este un atribut esențial pentru ținuta femeii mature. Designul clasic este mereu actual, dar astăzi se poate opta și pentru modele mai puțin obișnuite: culoare interesantă, piese de decor originale, design unic etc. Sigur o astfel de poșetă nu va fi universală pentru toată garderoba dvs., dar în schimb efectul și eleganța fac din ea un element de neînlocuit.

O centură originală din piele

Centura monotonă ar trebui să fie un element de bază atât în garderoba bărbaților, cât și a femeilor. Acest accesoriu universal scoate în evidență talia și îi conferă ținutei o eleganță specială.

Apropo, centura nu trebuie neapărat să fie de una din culorile clasice. Nuanțele de roșu, albastru sau argintiu ar fi o alegere foarte inspirată. Alegeți centura reieșind din culorile altor elemente ale garderobei dvs., astfel încât să creați o ținută echilibrată și armonioasă.

Pantofi cu toc mic

Nu v-ați așteptat să vedeți așa ceva în această listă, nu-i așa? În același timp pantofii cu toc mediu sau mare după 40 de ani devin un adevărat instrument de tortură…

De ce să complicăm lucrurile, când alternativele cu toc mic sau chiar fără toc sunt mult mai comode și la fel de elegante? Cumpărați o astfel de pereche pentru un mic test și vă veți convinge că ați făcut o alegere ideală!

Ochelari eleganți

Din păcate ochii au de suferit și ei din cauza înaintării în vârstă, iar scrisul mărunt devine din ce în ce mai greu de citit. Sigur puteți opta pentru lentile de contact, dar alegând niște ochelari eleganți veți obține și un accesoriu remarcabil.

Totodată puteți avea la dispoziție mai multe perechi de ochelari, pe care să le purtați în funcție de eveniment și de vestimentația aleasă. Astăzi ochelarii nu se mai asociază cu bătrânețea, ci cu inteligența și rafinamentul.

Bijuterii impresionante

Bijuteriile pot fi purtate la orice vârstă, dar anume după 40 de ani ele se descoperă în toată splendoarea. De obicei la vârsta asta femeile au deja multe bijuterii, pe care le pot asorta cu vestimentația și din care pot face un element cheie al propriului stil chiar și în ținutele cotidiene.

Un ceas de calitate

Odată cu apariția telefoanelor mobile ceasul a încetat să fie necesar pentru măsurarea timpului, dar și-a păstrat funcția de accesoriu, mai ales pentru femeile mature. Un ceas elegant pe încheietura gingașă a unei doamne îi subliniază finețea și feminitatea. Această sarcină este astăzi simplificată enorm de diversitatea ceasurilor pe care o oferă piața, astfel încât orice femeie își poate alege modelele care o descriu întocmai.

O pălărie cochetă

Pălăria este un accesoriu foarte practic, mai ales în zilele caniculare de vară, când vă asigură un confort sporit și mai ales vă protejează pielea feței de acțiunea directă a razelor solare. În afară de aceasta o femeie ce poartă o pălărie elegantă are garantat un loc în centrul atenției.

Fulare și eșarfe de diverse culori

Fularele de lână și eșarfele de mătase au pentru ținuta feminină aceeași valoare ca și bijuteriile, fiind însă mult mai accesibile. Ele pot fi purtate cu orice ocazie și în orice perioadă a anului, provocând de fiecare dată emoții pozitive. Diversitatea culorilor și modelelor, dar și utilitatea lor practică, fac din eșarfe un accesoriu perfect pentru ținuta feminină.

Vă dorim să rămâneți mereu stilate și elegante!