A fost demonstrat: copilul educat cu credința în Dumnezeu va crește un adolescent protejat!

Studiul efectuat de «American Journal of Epidemiology» , a arătat ca acei copiii care respectă ritualurile și dogmele religioase, cu vârsta păstrează cea mai bună sănătate fizică și mintală.

Prezentul studiu, intitulat „Relația dintre educația religioasă și sănătatea si bunăstarea adolescentului până la vârsta timpurie: analiză generală a rezultatelor”, a fost realizat de către Școala de Sănătate Harvard. Acesta a constatat că de-a lungul vieții, copiii (precum și adulții) care respectă ritualurile religioase sau spirituale au un risc mai scăzut de a suferi tulburări psihice și dependență de droguri.

Studiul a implicat un număr total de 5000 de copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani. Oamenii de știință au luat în considerație cât de des copiii și adolescenții merg la biserică împreună cu părinții lor, precum și dacă ei singuri se roagă sau meditează. Ulterior, oamenii de știință au analizat starea sănătății fizice și psihice a participanților, dar deja la vârsta de 20 de ani sau mai mult.

S-a demonstrat că cei care în copilărire au respectat ritualurile religioase și au mers în mod regulat la biserică erau cu 18% mai fericiți în viața adultă decât cei care nu au avut această legătură religioasă. Acești adolescenți aveau cu 30% mai multe șanse să devină voluntari și cu 33% riscul era mai mic de a fi dependent de droguri.

În ceea ce privește rugăciunea și meditația, cei care au efectuat regulat aceste ritualuri spirituale au demonstrat un nivel mai ridicat al satisfacției vieții și al dezvoltării emoționale. De asemenea, aceștia aveau mai puține șanse să se angajeze în relații intime ocazionale și, prin urmare, aveau un risc mai scăzut de a contracta boli venerice.

Autorul studiului Ying Chen menționează:

„Acest studiu este important pentru a înțelege corelația sănătate-educație. Mulți copii sunt crescuți și educați în familii religioase, iar cercetările noastre arată ca acest lucru poate afecta pozitiv starea sănătății lor, sănătatea mintală, stare de fericire și bunăstarea.”

Tyler Vandervele subliniază:

„În ciuda faptului că deciziile religioase nu abordează probleme de sănătate, este natural ca asupra adolescenților care au deja formată o viziune religioasă, să se insiste ca aceștia să meargă la biserică, pentru a-i proteja de unele dintre pericolele acestei perioade, inclusiv depresia, dependența de droguri și comportament necuviincios.

În plus, aceste practici pot da rezultate pozitive în ceea ce privește starea de fericire, activitatea de voluntariat, și puterea de a ierta.”

Ce părere aveți în ceea ce privește educația religioasă?