A cutreierat lumea timp de 2 ani, fotografiind animalele pe cale de dispariție. Păcat că deja nu le vom mai putea vedea pe viu…

Fotograful britanic Tim Flack, a petrecut ultimii 2 ani fotografiind speciile de animale pe cale de dispariție, scrie Bored Panda. Aceste fotografii arată frumusețea tragică a speciilor care au rămas într-un număr extrem de mic.

Majoritatea din noi au auzit despre astfel de animale exotice, cum ar fi ursul polar, leopardul de zăpadă, ghepardul, dar astfel de animale, de fapt, sunt într-un număr mult mai mare. Astăzi, o mulțime de astfel de specii sunt în pericol de dispariție. Și fotograful a încercat să surprindă aceste specii rare.

În fauna sălbatică, fiecare viețuitoare vrea să supraviețuiască. Viața acestor animale e în pericol, și anume omul este responsabil pentru declinul lor. Vânătoarea ilegală, braconajul, comerțul ilegal pe piața neagră duc la dispariția lor rapide.

Mai mult de o sută de fotografii au fost incluse în cartea Endangered (Amenințate sau pe cale de dispariție). Noi am selectat cele mai bune fotografii care au șocat lumea întreagă și ne amintesc că Mama Natură trebuie protejată de fiecare dintre noi, iar aceste animale pot dispărea de pe fața Pământului mai repede decât ne imaginăm:

1. Saiga

2. Urs polar

3. Vultur filipinez

4. Papagal zambilă

5. Elefant african

6. Leopard de zăpadă

7. Linxul Iberic

8. Ghepard

9. Lemur catta

10. Broasca Țestoasă „Ploughshare”

11. Pangolin cu burtă albă

12. Panda roșie

13. Licurici

14. Cocorul japonez

15. Hipopotamul

16. Panda mare

17. Maimuță aurie cu nasul cârn

18. Tamarin bicolor

19. Rinocer alb nordic

20. Pasărea sabot

21. Îngerii de mare

22. Albina meliferă vestică sau albina meliferă europeană

23. Hoitarul alb sau vulturul egiptean

24. Sable antelope

25. Papagal ara militaris

26. Rechinul ciocan

27. Gorila de câmpie de Vest

28. Macaw cu gât albastru

29. Maimuță cu trompă

30. Gavialul indian

31. Iguană marină

32. Neurergus kaiseri

33. Oryxul arab