95% din oameni nu cunosc ce înseamnă unele inscripții pe cutii și ambalaje. În zădar!

Majoritatea producătorilor folosesc sticle și cutii din plastic. Oamenii cred că aceste containere pot fi folosite de multe ori, însă acestea sunt foarte toxice. Sticlele din plastic se numără printre cele mai populare recipiente, dar refolosirea lor ne poate pune sănătatea în pericol.

Sticlele conțin materiale toxice, iar dacă le folosiți de mai multe ori – vă puteți îmbolnăvi de boli extrem de grave și chiar de cancer. De exemplu, o sticlă de plastic de la apa carbogazoasă poate fi ușor deformată și eliberează substanțe toxice. În partea de jos a sticlei există de obicei un simbol triunghiular cu săgeți și un număr specific. Iată ce înseamnă acesta:

– PETE (plastic tereftalat de polietilenă). Supuse unei temperaturi de la 70 de grade, aceste sticle se deformează și eliberează substanțe nocive, ce dăunează sănătății.

– HDPE, polietilenă de înaltă densitate. Aceste sticle de plastic au o rezistență la căldură de până la 110 grade. Adesea sunt folosite pentru produse alimentare.

– PVC, utilizat pentru materiale de construcții. Rezistența la căldură – 81 de grade.

– LDPE – polietilenă de joasă densitate. Containerul poate fi încălzit într-un cuptor cu microunde. Dar la temperaturi ridicate eliberează substanțe chimice.

PP – polipropilenă, rezistent la 167 de grade. Prin urmare, poate fi reutilizat, chiar și în cuptorul cu microunde.

– Polistiren (PS). Rezistent la temperaturi, dar nu poate fi folosit în cuptorul cu microunde. De asemenea, materialul intră în reacție cu substanțele alcaline și acide.

– Plastic. Dacă Bisfenol A (BRA) este utilizat într-o sticlă de plastic, este foarte dăunător organismului. De exemplu, este la fel de nociv precum recipientele obișnuite de plastic, unde nu puteți turna apă fierbinte.

Știați despre aceasta? Așteptăm cu drag comentariile dvs.

error: Content is protected !!