90% dintre oameni, habar nu au cum de fapt arată merele!

Mărul este unul dintre cele mai populare fructe din lume. Patria mărului, se pare că a fost Asia Centrală. Și chiar și în cele mai vechi timpuri, chiar înainte de Hristos, oamenii cunoșteau și cultivau deja cel puțin 25 de soiuri de mere. Beneficiul lor pentru organismul uman se datorează în mare parte condițiilor climatice și locului în care fructele sunt cultivate. Este bine să consumați nu numai pulpa, ci și coaja și chiar semințele de măr, care sunt bogate în iod.

Merele sunt pe placul tuturor. La urma urmei, ele pot fi după gustul fiecăruia: dulci sau acre, mari sau mici, roșii sau verzi, aromate sau nu. Și câte bucate delicioase pot fi pregătite din ele!

Vă prezentăm o varietate de soiuri de mere neobișnuite care vă vor surprinde!

Pink pearl sau Mărul cu pulpă de culoare roz

Acesta este un soi de măr de grădină, a fost cultivat în 1944 de către Albert Etter. Fructele au o aromă plăcută, sunt dulci, cu note de zmeură și grapefruit. Aceste mere sunt ideale pentru persoanele care vor să slăbească, deoarece conțin puține calorii și multă apă.

Redlove sau Mărul-roșie

Grădinarul elvețian Marcus Kobert a reușit să facă ceea ce Michurin nu a reușit să facă: să încrucișeze merele cu tomatele. Fructele cresc pe copac, iar culoarea și textura lor seamănă cu cea a roșiilor. Acest soi de mere are pulpa suculentă și un gust delicat, cu note de fructe de pădure. În același timp, fructul are un conținut ridicat de antioxidanți.

Spre deosebire de merele obișnuite, soiul Redlove nu-și pierde culoarea roșie chiar și după prelucrarea termică, prin urmare este ingredientul perfect folosit în salate.

Mărul de munte din Hawai

Acest soi de mere este dulce acrișor cu aromă de petale de trandafir. Pulpa acestor mere este albă, crocantă, suculentă. Are doar un sâmbure mare. Legenda spune că un astfel de copac ține umbră și, în general, aduce fericire. Poate că din acest motiv companiile mari locale folosesc acest fruct ca nume de mărci.

Gutuiul bengalez

În literatura indo-budistă, gutuiul bengalez este numit „fructul de bilva”. Culturile budiste și shaiviste folosesc acest fruct pentru a pregăti un ceai tămăduitor, iar din fructele uscate pregătesc infuzii împotriva răcelilor.

Graviola

Este răspândit în Bahamas și insulele Bermude. Acest soi este cultivat în livezi, dar în multe zone crește în sălbăticie. Pulpa de fructe are o consistență cremoasă, este suculentă și din ea se pregătesc multe deserturi. Extractul acestui fruct este folosit în calitate de aromă naturală de ceai. De asemenea, din acest soi de măr, se pregătește cidru, foarte popular în acele regiuni.

Măr pătrat

Da, există un astfel de soi de mere! Sunt cultivate în plantațiile din Coreea de Sud (Chungju). Forma neobișnuită a fructului, simbolizează noi oportunități. În plus, agricultorii pot imprima cuvintele „succes” sau „mișcare” pe fiecare fruct înainte de a fi comercializat.


Cherimoya

Cherimoya este cultivată în Insulele Antile. Pulpa moale, cremoasă și dulce este comestibilă. Această plantă este foarte benefică: infuzia din frunze, este un preparat antihistaminic, infuzia din coajă și fructe verzi, este un remediu pentru diaree și dizenterie, iar infuzia din rădăcini, scade febra.

Caimito sau Mărul stea

Numele soiului se datorează miezului: atunci când fructul este tăiat în jumătate, puteți vedea o imagine în formă de stea. Pe lângă forma și culoarea neobișnuită (de obicei verde și când este copt, purpurie), caimito are de asemenea multe proprietăți benefice.


Carambola

Poate că acest fruct nu este tocmai un măr, cel puțin din punct de vedere biologic, dar acest fruct are gust natural și aromă de mere.

Mărul Java sau Mărul dragostei

Fructele acestui soi de măr nu pot fi păstrate pentru un timp mai îndelungat. Prin urmare, chiar și verzi, ele sunt consumate în calitate de legume. De exemplu, sunt consumate cu sare sau adăugate la sosuri, salate, ghiveci. Din fructele coapte se face gem, dulceață, sucuri.

Spuneți-ne în comentarii care dintre aceste soiuri exotice de mere v-au surprins cel mai mult? Ați mânca astfel de fructe ciudate? Distribuiți acest articol și prietenilor dvs!