9 tunsori pentru femeile care detestă coafatul

Tunsori care nu necesită să fie coafate – mit sau realitate? Oare există într-adevăr? Se pare acest gen de tunsori chiar există și bucură multe femei prin lejeritate și simplitate. Să analizăm pe fiecare în parte.

1. Bob

Părul scurt este ideal pentru a crea coafuri care nu necesită vizite la stilist. Bobul este una din cele mai populare tunsori și care câștigă detașat la acest capitol. Se potrivește aproape tuturor, indiferent de vârstă și forma feței. În privința structurii părului, firul trebuie să fie absolut neted, o tunsoare bob fiind strictă, laconică și extrem de elegantă. Posesoarele unui păr neascultător nu vor putea trece peste coafat, doar dacă vor opta în fiecare zi pentru o coafură rebelă și creativă.

În cazul în care părul tău este extrem de subțire, optează pentru un bob tuns în straturi, de la mai scurt la lung. Aceasta va fi opțiunea salvatoare, întrucât va conferi părului volum și va face linia tunsorii mult mai elegantă.

Pentru persoanele cu o formă imperfectă a feței este recomandat bobul asimetric. Acesta va sustrage atenție de la neajunsuri, iar lungimea diferită a părului va crea o imagine jucăușă și luminoasă. Un breton lung și oblic va înfrumuseța perfect această tunsoare. Acesta va ascunde ridurile de pe frunte și va îngusta vizibil forma prea lată a feței.

2. Carre

Această tunsoare, cu linii drepte, necesită un minim de efort pentru a-i menține forma și aspectul frumos. Pentru ca o tunsoare carre să arate și stilat, piaptănă ușor șuvițele și usucă-le cu uscătorul de păr, răsucind vârfurile cu ajutorul unei perii rotunde de păr. Pentru ca această coafură simplă să fie și rezistentă, aplicați o cantitate mică de mousse pe păr.

Atenție! Această tunsoare atrage o atenție sporită asupra feței, iar dacă ai mici neajunsuri pe care doreșt să le ascunzi, cel mai bine ar fi să optezi pentru o altă tunsoare.

Nu mai puțin actual este carre-ul asimetric. Șuvițele de lungime diferită arată foarte interesant și nu necesită să fie coafate. Este suficient să îți speli părul, să-l usuci cu foenul, întorcând vârfurile în interior cu o perie.

Există multe adepte ale tunsorii carre, cu șuvițele din față alungite. Aceasta arată extrem de frumos și elegant.

3. Tunsoare franțuzească

Tunsoarea franțuzească este ideală pentru femeile care își doresc un păr cu volum, dar nu vor să piardă timpul la coafor. Tehnica este extrem de simplă: părul este tuns la fir, trăgând fiecare șuviță. Partea cea mai mare a părului este lucrată cu foarfecele, iar pentru zona tâmplelor se folosește un aparat de ras special. Evidențiază buclele și conferă tunsorii lejeritate și volum.

Unul din cele mai mari avantaje ale acestei tunsori este că atunci când părul crește, tunsoarea oricum arată bine și nu își pierde forma. Vizitele la coafor se vor reduce la o dată în 6 luni!

4. Rapsodie

Ar fi fost imposibil să nu menționăm această tunsoare. Este perfectă pentru părul gros și lung. Principala caracteristică a acestei tunsori este diferența dintre lungimea părului din spate și a vârfurilor din față, precum a treptelor atât de evidente. Această tunsoare va conferi părului un aspect elegant și îngrijit, fără prea multe bătăi de cap. Plus la toate, tunsoarea rapsodie se potrivește și pentru părul creț.

5. Cascadă

Tunsoarea cascadă pentru părul ondulat ce nu ar necesita coafat presupune utilizarea unei tehnici speciale de subțiere a vârfurilor. Această tunsoare va conferi părului un plus de volum și datorită ei vei uita de coafat și uscătorul de păr. Cu cât procesul de uscare este mai natural, cu atât și rezultatul va fi mai satisfăcător. Un alt factor important este că această tunsoare arată bine pe orice tip de păr (atât drept, cât și ondulat).

6. Sessun

Această tunsoare vintage în interpretare modernă a cucerit inimile multor femei. Varianta clasică a tunsorii sessun presupune un breton scurt, părul fiind tuns în semicerc, motiv pentru care firele de păr de prin părți sunt mai scurte decât cele din spate. Tendințele modei actuale recomandă ca această tunsoare să fie realizată prin tăierea gradată a șuvițelor și cu un breton asimetric sau alungit.

Tinerelor această tunsoare le conferă individualitate, iar femeilor mai în vârstă le permite să scape de câțiva ani. Cu sessun, părul tău va deveni mult mai voluminos, plus că este o modalitate excelentă de a ascunde unele defecte și neajunsuri. În varianta sa scurtă, această tunsoare dezgolește frumos gâtul și încadrează elegant fața. O tunsoare de lungime medie va acoperi discret gâtul.

Unicul dezavantaj al acestei tunsori este că necesită corecție frecventă, care trebuie să fie făcută de un specialist.

7. Gavroche

Tunsoarea gavroche a intrat în modă la sfârșitul anilor 60, după lansarea versiunii ecranizate a romanului lui Victor Hugo ”Mizerabilii”. Femeile de toate vârstele și tipurile au îndrăgit imediat imaginea rebelă și plină de imprudență pe care o reflectă această tunsoare. Singura condiție pe care trebuie s-o întrunească o femeie ce-și dorește această tunsoare este să aibă un gât elegant și lung și o frumoasă linie a pomeților. Tunsoarea gavroche poate fi realizată pe un păr de orice lungime. Este ideală pentru femeile cu imagine firavă și miniaturală și care nu au trăsături prea grosolane ale feței.

Pentru această tunsoare, stilistul tunde scurt șuvițele de pe aproape toată suprafața capului, lăsând mai lungi doar pe cele din zona de la spate. Tunsoare se aranjează cu foenul, formând unde frumoase. Varianta tradițională a tunsorii poate fi modificată prin adăugarea volumului în partea din spate sau prin realizarea unui breton.

8. Garçon

O tunsoare ce nu trebuie trecută cu vederea. Pentru realizarea ei, stilistul subțiază și rărește firele de păr care formează bretonul, de la tâmple și de la ceafă. Aceste caracteristici ameliorează forma și creează o imagine provocatoare și îndrăzneață. Pentru părul cu fir foarte subțire se potrivește un contur în zigzag, iar pentru pomeții lați – un breton îngust și lung.

Adeptele stilului clasic își piaptănă neted părul, folosind o cantitate mică de gel sau mousse. Însă, majoritatea preferă un stil mai rebel, cu note de neglijență naturală. Combinată cu o ținută și un machiaj potrivit, această tunsoare se va încadra perfect în noua ta imagine și va crea impresia unei femei active și încrezătoare în forțele proprii.

Atenție! Forma scurtă a acestei tunsori nu poate ascunde neajunsurile, iată de ce nu este o tunsoare recomandată persoanelor cu forma rotundă sau pătrată a feței.

9. Pixie

Tunsoarea pixie (”zână” sau ”elf”) te va face să te simți foarte feminină, sofisticată și drăguță. Este potrivită persoanelor cu fața îngustă, subțire și trăsături fine. Cu această tunsoare, orice tip de păr devine voluminos, fiind soluția salvatoare pentru părul mult prea subțire. Această tunsoare dezvăluie gâtul și linia bărbiei, iată de ce aceste zone trebuie să fie perfecte. Stiliștii afirmă că femeile ce poartă această tunsoare arată mai tinere, mai îndrăznețe, relaxate și extrem de atrăgătoare!