9 trucuri geniale pentru a îmblânzi părul cărunt și a arăta minunat

Apariția firelor cărunte este un moment interesant în viața fiecărei femei. La început ne opunem și încercăm să le mascăm, dar mai apoi ne resemnăm, mai ales că, în lumea modernă, părul cărunt a încetat să fie asociat cu bătrânețea și este la modă.

Iată câteva recomandări care vă vor ajuta să arătați minunat.

Fiți atente la culoarea sprâncenelor.

Sprâncenele bine definite ne pot întineri, dar nu optați pentru culori prea întunecate.

Alegeți cu atenție nuanțele.

Apariția părului cărunt este un motiv bun pentru a revizui garderoba și a include nuanțele de haine care vă avantajează. Renunțați la cele palide și plictisitoare și aruncați o privire mai atentă fie asupra culorilor clasice (alb și negru), fie asupra celor bogate și saturate.

Folosiți șampoane care neutralizează îngălbenirea.

Pentru ca părul cărunt să arate frumos este necesar să acordați o atenție deosebită alegerii produselor de îngrijire. Șampoanele mov neutralizează îngălbenirea, fac părul strălucitor și ajută la menținerea unei nuanțe frumoase.

Aplicați produse pentru netezirea părului. 

Structura părului cărunt se schimbă în mod natural: devine poros, fragil și mai rebel. Dar acest lucru poate fi evitat datorită balsamurilor care hidratează șuvițele, le fac mai moi și mai mătăsoase.

Reduceți cantitatea de bijuterii de aur.

Aurul nu este cel mai potrivit pentru părul gri, deoarece creează un contrast dubios. Apropo, același lucru este valabil și pentru bijuteriile din chihlimbar și coral. Vestea bună este că există multe metale și pietre care se combină cu părul cărunt: argint și staniu, smaralde, rubine, ametiste, granate și multe alte pietre prețioase.

Alegeți tunsoarea potrivită.

Tunsorile prea scurte precum pixie nu sunt pe gustul tuturor, cu toate acestea merită să recunoaștem că nici părul prea lung nu este foarte popular. Dar puteți lua în considerare o varietate de tunsorii precum bob sau puteți lăsa părul pe umeri și vă concentrați pe straturi și textură. Aceste coafuri simple, dar sofisticate, combinate cu un par bine îngrijit, vă vor ajuta sa acceptați și să îndrăgiți părul cărunt.

Alegeți tehnici de colorare complexe. 

Pentru un look original alegeți o colorare complexă, în care părul cărunt este amestecat cu șuvițe deschise sau, dimpotrivă, întunecate.

Încercați o nuanță argintie pentru a-i oferi părului cărunt profunzime și soliditate.

Dacă tot recurgeți la colorare, atunci una dintre cele mai bune opțiuni ar fi să adăugați nuanțe cenușii, argintii sau platină părului cărunt. Acest lucru va ajuta la evitarea unei imagini palide și va face coafura mai îngrijită.

Accentuați ochii.

Pe lângă sprâncene trebuie să subliniați și ochii. Chiar și un singur eyeliner îi poate evidenția eficient și face imaginea mult mai expresivă.