9 trucuri despre care nu vorbesc frizerii. Trebuie să le cunoașteți neapărat

Am ieșit din frizerie atât de frumoasă și mulțumită, părul era bine aranjat și era strălucitor. Am încercat să repet același lucru acasă, dar m-am dezamăgit. Cauza nereușitei se ascunde în câteva secrete pe care frizerii nu le dezvăluie.

1. Toată atenția este concentrată asupra vârfurilor de păr

Persoanele care au într-adevăr pielea uscată au nevoie de o hidratare suplimentară de la rădăcină până la vârfuri.

Însă, de obicei, pielea produce în fiecare zi o cantitate suficientă de grăsimi, de aceea dacă părul este spălat în fiecare zi, atunci balsamul de păr aplicat la rădăcini doar îngreunează părul și îl face vizual murdar.

De aceea, frizerii recomandă aplicarea balsamului maxim pe 2/3 din lungimea părului.

2. Clamele se pulverizează cu fixativ

Clamele nu vor aluneca dacă veți aplica acest truc. Înainte de a prinde părul, puneți clamele pe un prosop și pulverizați-le cu fixativ. Lăsați-le să se usuce câteva clipe.

3. Dormiți pe mătase

Se știe că dacă veți șterge părul cu o bucată de mătase, atunci el va fi foarte strălucitor. Însă puțini cunosc că este mult mai bine să dormiți pe o pernă de satin sau mătase.

Bumbacul absoarbe umezeala din păr și din această cauză dimineața vă treziți cu un păr zburlit.

4. Masați pielea capului

Masajul zilnic al capului în timpul dușului pare a fi o pierdere de timp, însă în realitate stimulează creșterea părului și întărește rădăcinile.

5. Pieptenele

Majoritatea femeilor greșesc prin faptul că piaptănă părul ud cu o perie. Acest lucru este interzis. Cel mai bine este să folosiți un pieptene cu dinți rari și părul va suferi mai puțin.

6. O coadă de cal bogată

Din păcate unele femei în anumite perioade au părul foarte rar, iar coada de cal este foarte subțire și inestetică.

Există un secret care vă va ajuta vizual să-l faceți mai voluminos și mai frumos. După ce ați prins părul în coadă trebuie să-l divizați în partea de sus și de jos, iar în mijlocul să puneți un mic clește de păr.

7. Cu partea incorectă

Toată viața mea am fixat clamele cu partea ondulată în sus. De fapt, totul este invers.

Partea ondulată a fost inventată pentru a strânge mai ușor părul, iar cea dreaptă pentru a-l menține.

8. Ascundeți rădăcinile

Un sfat pentru blonde. Dacă părul a fost vopsit mai demult și nu aveți timp să mergeți la un profesionist, atunci va trebui să ascundeți rădăcinile crescute.

Veți avea nevoie de un șampon uscat (nu are importanță dacă părul este curat sau nu) și de un pieptene cu ajutorul căruia facem o cărare în formă de zigzag.

9. Fire de păr rebele

Întotdeauna există două-trei fire de păr care nu doresc să vă asculte să stea în poziția corespunzătoare. În acest caz nu este necesar să pulverizați pe tot capul fixativ.

Pentru a „liniști” firele rebele aveți nevoie de o periuță de dinți și fixativ. Pulverizați fixativ pe periuță, iar apoi pieptănați firele în direcția dorită.