9 trucuri de croitorie utilizate de meșterițele experimentate. Nu te speria: sunt foarte simple!

În croitorie există anumite cunoștințe care sunt destul de dificil să le dobândiți singuri și în acest caz vă salvează sfaturile croitoreselor cu o vastă experiență. Dacă ați vedea cât sunt de simple, ați zice de ce nu le-ați putut inventa chiar dvs.

O bună prietenă de a mamei este o meșteriță foarte iscusită. Ea prin experiența proprie, prin greșeli și diferite încercări a inventat câteva trucuri cu ajutorul cărora chiar și cele mai complicate tehnici de croitorie devin simple și ușor de executat. Acum va fi mult mai simplu să coaseți niște copci de fixare la haină sau să ajustați o fustă după mărimea dvs.

Trucuri de croitorie

Acum majoritatea lucrărilor de coasere se fac cu ajutorul mașinii de cusut. Însă sunt unele manevre pot fi efectuate doar manual. De exemplu, coaserea copcilor de fixare.

Pentru a coase cârligul aveți nevoie de ață subțire de culoare potrivită cu materialul. Apoi marcați locul unde trebuie fixată copca.

Coaseți copca astfel încât partea de sus să fie fixată doar în câteva puncte, iar piciorușul cârligului să fie pe material sau în interiorul cusăturii.

Cu ajutorul acestui truc puteți aranja și coase ușor și drept pliurile. Pliurile vor fi drepte și nu vor „fugi” dacă le veți fixa cu bandă adezivă pentru vopsit, apoi faceți cusăturile printre fâșiile de bandă adezivă.

Acest sfat îl voi încerca neapărat. Dacă aveți nevoie să coaseți materiale groase, folosiți o bucată de pungă de plastic. Cu ajutorul acesteia acul alunecă mai ușor, decât pe hârtia pentru tipare.

Dacă aveți materiale delicate pe care tălpița alunecă mai greu, lipiți la baza tălpii fâșii de bandă adezivă pentru vopsit, deoarece se îndepărtează mai ușor.

Un truc util pentru meșterițele care nu găsesc instrumentele necesare. Foarfecele pentru ațe vor fi mereu la îndemână dacă le veți agăța într-un cuier de plastic lipit în spatele mașinii de cusut.

Acele cu gămălie nu vor mai fi împrăștiate peste tot. Lipiți câțiva magneți pe partea din spate a farfuriei și acele vor avea locul lor.

Iată cum puteți determina amplasarea corectă a buzunarului. Locul amplasării este marcat cu cifra unu (1=2.54 cm), restul măsurărilor se determină ușor.

Un truc interesant de a face niște falduri direct la mașina de cusut. Aveți nevoie doar de o furculiță!

Uneori este mai ușor să ajustați fusta fără a folosi pensele. Trebuie doar să coaseți în partea din spate a fustei un cordon cu elastic.

O idee extraordinară pentru foarfecele care fac mereu bătături.

În acest video puteți afla și alte trucuri utile.

Fiecare meșteriță are trucurile și secretele ei pentru a ușura procesul de coasere. Dvs. ce trucuri folosiți?

Vă dorim multă inspirație în procesul de creație!